Politie Flevoland

Grootscheepse verkeerscontrole

Zeewolde 04-02-2004 - Op diverse locaties in Zeewolde zijn dinsdag tussen 15.00 en 22.00 uur lasercontroles gehouden, gecombineerd met een Easy Rider controle. De politie controleerde op de Eikenlaan, onder meer ter hoogte van de school, de Gelderseweg, de Dasselaarweg ter hoogte van de Patroonsweg en de Kringloop. Deze locaties waren eerder door bewoners aangegeven als plekken waar hard gereden wordt en overlast is van brommerrijdende jeugd.

Bij de controle hielden de meeste automobilisten zich keurig aan de snelheid. Van de 131 gecontroleerde voertuigen reden er zeven te hard, waarvan één op de Eikenlaan. Wel zagen surveillerende agenten 's avonds, een uur na de controle, een 31-jarige automobilist uit Amsterdam met 140 km per uur (136 km na correctie) over de Vogelweg rijden. Ter hoogte van de Wulpweg kon hij worden gestopt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Minder tevreden was de politie over het gedrag van de brom- en snorfietsers. Tijdens de Easy Rider controle werden bij de Turborotonde en in het centrum 17 bromfietsers gecontroleerd, waarvan elf een bekeuring kregen, met name voor het fors overschrijden van de constructiesnelheid. Een bromfietser had een 11-jarige passagier achterop, zonder helm. Ook die bestuurder kreeg een bekeuring voor zijn onveilige rijgedrag.