De Unie


ArboNed - CAO-onderhandelingen afgerond!

4 febrauri 2004 - Op donderdag 18 december 2003 is er voor de 2e keer onderhandeld tussen de vakbonden De Unie, AbvaKabo de BV-P en de directie voor een nieuwe CAO voor ArboNed (m.i.v. 1 januari 2004). Dit heeft geresulteerd in een onderhandelingsakkoord. Gezien de afspraken in het STAR akkoord, was een structurele loonsverhoging niet mogelijk.

Overeenkomst op hoofdlijnen
Zoals gebruikelijk zijn de afspraken eerst in hoofdlijnen met elkaar overeengekomen. De nadere uitwerking van teksten heeft plaatsgevonden in de afgelopen weken. Er was wat onduidelijkheid over enkele tekstonderdelen. Hierover is thans duidelijkheid verkregen.

De belangrijkste afspraken zijn:

Looptijd
De nieuwe CAO krijgt een looptijd van 1 jaar.

Pensioen:
Voor ArboNed is het belangrijk om per 1.1.2004 te besparen op de kosten voor de pensioenregeling. Het pensioensysteem blijft daarbij wel in stand, maar er wordt wel bezuinigd en een groter deel van de kosten naar de werknemer verschoven.
De werknemerspremie voor de pensioenregeling gaat per 1 januari 2004 met 1% omhoog.
De bijdrage die ArboNed betaalt in de excedentregeling van de pensioenregeling wordt met 1% verlaagd.
De bijdrage die ArboNed betaalt voor de prépensioenregeling wordt voor medewerkers vanaf 35 jaar verlaagd met 0.5% (medewerkers onder de 35 jaar ontvangen geen bijdrage van ArboNed).

Als protocollaire bepaling wordt opgenomen dat er een werkgroep van bonden en directie komt, die plannen zullen ontwikkelen voor het aanpassen van de pensioenregeling. Aanpassingen zullen geschieden in het kader van kostenbeheersing en in lijn worden gebracht met de kabinetsplannen (over levensloop en prépensioen / VUT) die in het voorjaar van 2004 worden verwacht. In deze werkgroep zullen tevens levensloop, prépensioen, seniorenregeling en ouderenbeleid worden meegenomen. Uitgangspunten voor ArboNed daarbij zijn dat het pensioensysteem maximaal 15% van de loonsom kost en dat de kostenverhouding tussen werkgever en werknemer 2/3 : 1/3 is. Als een nieuwe regeling voor ArboNed goedkoper uitpakt, zal ook de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer opnieuw bekeken kunnen worden.

Resultaatgebonden uitkering:
ArboNed stelt voor om de resultaatgebonden uitkering te koppelen aan het ziekteverzuim binnen ArboNed (exclusief zwangerschap). In 2003 bedroeg het ziekteverzuim over het eerste halfjaar 5%, over de eerste 11 maanden bedraagt het 4,9%. In de begroting wordt uitgegaan van 4%. In het verlengde van deze cijfers zijn de volgende afspraken gemaakt:
ArboNed betaalt aan medewerkers die op 1 januari in dienst zijn en in de maand van uitbetaling nog, de volgende uitkeringen:
1% van het jaarsalaris in juli indien het ziekteverzuim over het eerste half jaar minder of gelijk is aan 4.8%. Deze uitkering kan worden aangevuld met de volgende percentages van het jaarsalaris in december. Bij 4,2 % zal 1% , bij 4,1 % zal 1,25 % en bij 4 % of lager zal 1,5 % van het jaarsalaris worden uitgekeerd.
Bij een hoger ziekteverzuim wordt er geen eenmalige uitkering uitbetaald.

Bonusregeling:
De bonusregeling is toegezonden aan de bonden. De regeling past in het verlengde van het resultaatgericht beoordelen, wat overigens voor alle medewerkers van ArboNed gehandhaafd blijft. ArboNed wil de regeling invoeren om meer commerciële drive in de organisatie te krijgen. Zo'n 100 medewerkers worden extra gestimuleerd om de winst voor heel ArboNed op te krikken. Door de regeling komt er meer focus bij management en sales/accountmanagement op het binnenhalen van omzet en winst. De regeling geldt dan ook voor de groepen die dat kunnen beïnvloeden. Die groepen zullen voortaan vallen onder de bonusregeling in plaats van onder de winstdelingsregeling. De regeling zelf zal voor instemming worden voorgelegd aan de OR.
De bonden zullen onderhands inzicht krijgen in hoe de bonusregeling gewerkt heeft. De regeling wordt na een jaar geëvalueerd. De betalingen voor de bonusregeling gaan niet uit de arbeidsvoorwaarde ruimte.

Loondoorbetaling bij ziekte
De lijn die is afgesproken in het STAR akkoord en in het Centraal Akkoord zal gevolgd worden. Dit houdt in dat aan medewerkers die ziek worden na 1 januari 2004 in het 2e ziektewetjaar 70% loon wordt doorbetaald.
Aan medewerkers die ziek zijn geworden voor 1 januari 2004 zal in het tweede ziektejaar 90% worden doorbetaald.

Flexibilisering arbeidsvoorwaarden
Een werkgroep van bonden en werkgever zal zich buigen over de mogelijkheden om bij ArboNed de flexibilisering van de arbeidsvoorwaarden in een zogenaamd "cafetariasysteem" (ook wel CAO á la carte genoemd) onder te brengen om deze gedurende de looptijd van de CAO in te voeren. Hierin zouden kinderopvang, leeftijdsbewust personeelsbeleid, PC-privé, fiets etc. kunnen worden ondergebracht. Een automatiseringscomponent via het intranet wordt thans onderzocht. De bonden wijzen op het belang van goede communicatie. Er heeft in januari jl. een werkbezoek bij het CWI plaatsgevonden, waar onlangs een dergelijk systeem is ingevoerd, dit in combinatie met een presentatie van het bureau dat het daar heeft ingevoerd.

PC-privé
De PC-privé regeling wordt een jaar voortgezet. De regeling zal worden aangepast aan de nieuwe fiscale regels, waardoor per 1 januari 2004 de maximale vergoeding 1415 bedraagt.

Kinderopvang
ArboNed stelt voor 2004 160.000,-- extra budget beschikbaar (boven op de 0,4% volgens de CAO) voor kinderopvang, om te voorkomen dat een wachtlijst gaat ontstaan.

Ziektekosten verzekering
De vergoedingen voor de Ohra ziektekostenverzekering wordt opgehoogd tot 42,50 per volwassene 21,37 voor de eerste 2 kinderen en 9,71 voor derde en meerdere kinderen.

Tekstaanpassingen
De volgende tekstaanpassingen zullen worden gedaan:
* tekstaanpassingen in het kader van het opschuiven van de WAO
* ín overleg i.p.v. na overleg met de OR bij het vaststellen van collectieve vrije dagen

* seniorenregeling: met ingang van de eerste van de maand na de verjaardag

* winstdeling 3% voorschot in december alleen als men dan 6 maanden in dienst is

Uw stem wordt gevraagd !!!
Bij deze leggen wij het resultaat aan u voor. Vul het stemformulier in en stuur deze voor 15 februari 2004 op naar:

De Unie
t.a.v. Roel Zijlstra
Antwoordnummer 2060
4100 VB Culemborg
of per mail zjl-r@unie.nl.

U krijgt bericht over de uitslag.

Hoe nu verder?
Na een positieve uitkomst van de vakbondsleden raadpleging zal een redactiecommissie namens bonden en directie een en ander vertalen in CAO-teksten. ArboNed zal hiertoe een schriftelijk voorstel doen. Naast deze zaken zijn nog afspraken gemaakt over de aanpassing van de CAO aan recente wetgeving, over een aantal andere, kleinere punten en over tekstaanpassingen.

Maak een collega lid!
De vakbond kan meer voor u doen naar mate er meer mensen lid zijn. Maak een collega lid! De Unie is ook nog steeds de goedkoopste !!!!

Roel Zijlstra
Bestuurder

woensdag, 4 februari 2004