Universiteit Maastricht

4 februari 2004

Augustus 2004: deelname UM aan zomercursus 'Fit for Europe' UM neemt deel aan zomercursus Europa

De UM gaat samen met de universiteiten van Nijmegen, Gent, Aken, Duisburg-Essen en Düsseldorf komende augustus de zomercursus "Fit for Europe" geven. Gedurende vier weken leggen studenten van de deelnemende universiteiten zich toe op de theorie en de praktijk van Europa. en op de vergelijking van de Nederlandse, Belgische en Duitse verhoudingen. Daardoor wordt namelijk hun vaardigheid vergroot om over de landsgrens te werken en contacten te onderhouden, en dat is een belangrijke doelstelling van de cursus. Aan bod komen grensoverschrijdende onderwerpen uit het recht, de economie, de cultuur en geschiedenis, en communicatie en media. De voertalen zijn afwisselend Nederlands, Duits en Engels. De zomercursus 2004 wordt gehouden bij de universiteit van Duisburg-Essen.

De zomercursus "Fit for Europe" vloeit voort uit de Verklaring van Münster (2003), waarin de onderwijsministers van Duitsland, Nederland, België en Luxemburg zich hebben uitgesproken voor meer Europees georiënteerde samenwerking op het terrein van hoger onderwijs.

De deelname van de UM past in het Europese profiel van de universiteit, die onder meer tot uitdrukking komt in het Europese en internationale onderwijs en onderzoek binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de opleiding European Studies die wordt verzorgd door de Faculteit der Cultuurwetenschappen.

Noot voor de pers:
Meer informatie over de deelname van de UM aan de zomercursus geeft prof.dr Ben Hoetjes, hoogleraar regiobestuur in internationaal perspectief, via tel. 043-388 3020 en 070-445-8198. Zie ook www.espro.org.
De afdeling communicatie van de UM is bereikbaar vai 043-3882044. De persberichten van de UM staan ook op internet www.unimaas.nl.