Politie Drenthe

Woensdagochtend 04-02-04

Meppel 04-02-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Auto uitgebrand
HOOGHALEN - Op het Laaghalerveen in Hooghalen brandde in de nacht van dinsdag op woensdag een (sloop)auto uit. De brandweer bluste de brand maar toen was de auto al helemaal uitgebrand. Volgens omwonenden stond de auto er al een tijdje en was deze niet meer rijdbaar. De eigenaar is nog niet bekend.

Vrouw valt met fiets
COEVORDEN - Op de Markt in Coevorden gleed dinsdagmiddag een 75 jr. vrouw uit die plaats uit met haar fiets. Ze kwam met de rug op ene betonnen paaltje terecht. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen maar kon na behandeld te zijn weer naar huis.

Verkeerscontroles
ZUIDWOLDE - Op de Ommerweg in Zuidwolde hield de politie dinsdagmiddag een verkeerscontrole waarbij o.a. de snelheid werd gemeten met behulp van een laserpistool. Niemand werd bekeurd voor het overschrijden van de max. snelheid. Wel kreeg een automobilist een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

ECHTEN - Op de Ruinerweg tussen Echten en Ruinen bekeurde de politie dinsdag vier automobilisten voor te hard rijden. Op deze weg geldt een max. snelheid van 60 km/u. Er werd gecontroleerd met behulp van een laserpistool. De overtreders reden met snelheden tussen de 98 en 104 km/u.

MEPPEL - Op de Reestlaan en de Leonard Springerlaan in Meppel bekeurde de politie dinsdagavond 25 automobilisten voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u. Dit was een taxichauffeur die hier trouwens weinig van opstak want even later werd hij opnieuw bekeurd omdat hij 65 km/u reed.

Automobilist rijdt bromfietser aan
EMMEN - De politie hield dinsdagavond een 36 jr. inwoner van Emmen aan die wordt verdacht van het opzettelijk aanrijden van een 27 jr. bromfietser uit dezelfde plaats. Het ongeval gebeurde omstreeks 23.00 uur op de Meerstraat in Emmen. De verdachte reed eerst door met zijn auto maar meldde zich later telefonisch bij de politie. De bromfietser raakte licht gewond en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens getuigen reed de automobilist met hoge snelheid tegen de achterzijde van de bromfiets. De bromfietser viel op de grond maar zijn bromfiets werd nog een eind meegesleept door de auto. De verdachte en het slachtoffer kennen elkaar en hebben al vaker onenigheid gehad. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Alcoholcontrole
ROLDE - Dinsdagavond hield de politie op de Asserstraat en de N-34 in Rolde een alcoholcontrole. 132 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Bij één automobilist, een 50 jr. man uit Haren, werd een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille vastgesteld. Ook werden er nog zeven bekeuringen uitgedeeld voor geen- of verkeerde verlichting en het niet dragen van de autogordels.

Bromfiets gestolen
MEPPEL - In de Thorbeckelaan in Meppel is in de nacht van maandag op dinsdag een blauwe bromfiets gestolen. De bromfiets stond afgesloten geparkeerd voor een woning.

Aangifte van mishandeling
EMMEN - Een 21 jr. man uit Stadskanaal heeft aangifte gedaan van mishandeling. Een onbekende jongeman heeft hem getrapt en geslagen. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De mishandeling vond dinsdagmiddag omstreeks 15.50 uur plaats bij de bushalte aan de Statenweg in Emmen en later nog in de bus vanaf de Statenweg naar het station. Het slachtoffer kon ene goed signalement geven van de dader. De politie stelt een onderzoek in.

Teveel gedronken
RODEN - Op de Leutingewolderweg in Roden hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 25 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had teveel gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,1, promille.

Caravan uitgebrand
EMMEN - Op een bouwterrein aan de Vuurvlinder in Emmen brandde dinsdagavond een caravan uit. De caravan werd gebruikt als schaftkeet. De politie houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken.

De voorlichting voor politie Drenthe wordt tot donderdagmiddag 17.00 uur gedaan door Dirk Neef. Tel 06 - 51 557 950