Politie Rotterdam Rijnmond


* DUITSE CRIMINELE ORGANISATIE VERANTWOORDELIJK VOOR MOORD OP DRIE

MANNEN IN KRABBESTRAAT
(Zie ook persberichten van 18-01-2003 en 20-01-2003) ROTTERDAM - Een rechercheteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft in het onderzoek naar de verdachten van de drie omgebrachte mannen in de Krabbestraat succes geboekt. Een Duitse criminele organisatie, waarvan inmiddels een aantal leden door de Duitse politie is aangehouden, is verantwoordelijk voor het ombrengen van de drie Rotterdammers: een 21-jarige man, zijn 28-jarige oom en een 22-jarige man. Twee van de aangehouden mannen, 20 en 26 jaar oud en afkomstig uit Duitsland, worden verdacht de drie Rotterdammers om het leven te hebben gebracht. Het motief moet gezocht worden in de verdovende middelensfeer. De aangehouden verdachten worden door de politie in Bochum tevens verdacht van twee moorden, cq doodslagen in Duitsland. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zaterdagavond 17 januari jl. werden in de woning in de Krabbestraat de drie mannen dood aangetroffen. Zij waren door schoten uit een vuurwapen om het leven gebracht. Er werd direct een rechercheteam van vijftien mensen geformeerd. Het onderzoek leidde vrij snel naar Duitsland en naar een aantal mensen, dat mogelijk betrokken was bij dit ernstige misdrijf. In samenwerking met de politie in Bochum werd het onderzoek voortgezet.
De Duitse politie had inmiddels al twee verdachten aangehouden in hun onderzoek naar deze criminele organisatie. Eén van de twee werd al snel als een verdachte bestempeld voor het misdrijf in de Krabbestraat. Enige tijd later werden nog een paar mensen aangehouden, onder wie de tweede verdachte. De Duitse criminele organisatie hield zich bezig met handel in verdovende middelen.

De politie in Bochum zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat, met name in Duitsland, nog meer mensen het slachtoffer van deze organisatie zijn geworden.
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam is nog in overleg met de collega's in Bochum waar de twee verdachten voor het ombrengen van de drie Rotterdammers terecht zullen staan. Het tweetal maakte deel uit van een criminele organisatie en wordt tevens verdacht van andere kapitale delicten in Duitsland.
(Persofficier van Justitie).