Politie Hollands Midden
Datum: 4 februari 2004

(

Doorrijden na aanrijding Hillegom
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op dinsdag 3 februari waarbij een automobilist is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Een 52-jarige automobilist uit Lisse reed over de Leidsestraat in de richting van de Van de Endelaan. Bij de kruising met de Olympiaweg trok de automobilist op om in de richting te rijden van Hillegom. Op dat moment kwam vanaf de Van den Endelaan een nog onbekende automobilist welke in het voorsorteervak reed om linksaf te slaan de Olympiaweg in. In plaats van af te slaan reed deze bestuurder rechtdoor in de richting van de Leidsestraat en aan de verkeerde zijde van de vluchtheuvel. Hierbij raakte deze auto de auto van de automobilist uit Lisse. De onbekende bestuurder is vervolgens doorgereden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Vermist meisje terecht Leiden

Het sinds 28 januari 2004 vermiste 15-jarige meisje uit Leiden, is terecht. Zij is gisteren, dinsdag 3 februari, tegen middernacht bij een woning in Leiden aan komen lopen. De bewoners schakelden onmiddellijk de politie in.


Verdachte mishandeling aangehouden Leiden

De politie heeft op woensdag 4 februari, een 32-jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt ervan verdacht afgelopen vrijdag op zaterdagnacht, 31 januari rond 02.00 uur, een 28-jarige Leidenaar te hebben mishandeld aan de Boommarkt in Leiden, nadat zij eerder op de avond een woordenwisseling hadden gehad. De verdachte is op het politiebureau aan de Lange Gracht in Leiden voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

Man van tas beroofd Leiden
De politie doet onderzoek naar de beroving van een 37-jarige Leidenaar. Deze liep op maandag 2 februari over de Apothekersdijk toen een onbekende man hem een duw gaf waardoor hij viel. De man pakte zijn tas vervolgens en ging ermee vandoor richting Vrouwensteeg en vervolgens de Breestraat in. In de tas zat onder andere een mobiele telefoon. De Leidenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.


Aanhouding na diefstal flessen Alphen a/d Rijn

Twee 23- en 24-jarige Alphenaren zijn woensdag 4 februari aangehouden op verdenking van diefstal. Het tweetal werd omstreeks 01.15 uur betrapt toen zij op een terrein aan de Eikenlaan lege flessen probeerde te stelen. Het tweetal is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Auto rijdt door na aanrijding Ter Aar
Een 19-jarige man uit Alphen a/d Rijn is dinsdag 3 februari rond 07.00 uur in botsing gekomen met een onbekende automobilist. De Alphenaar reed op zijn scooter over de Zevenhovenseweg toen de auto voor hem remde voor een verkeersdrempel. De Alphenaar kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de achterkant van de auto. Hij liep hierbij een zwaar gekneusde knie en een gekneusde schouder en onderrug op. De automobilist is na de aanrijding doorgereden.


Verdachte brandstichting aangehouden Zoeterwoude

De politie heeft vanochtend, woensdag 4 februari, een 22-jarige man uit Zoeterwoude aangehouden op verdenking van brandstichting. De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brand in een stroberg bij een manege aan het Molenpad in Zoeterwoude. De verdachte is op het politiebureau aan de Oudhoornseweg in Alphen a/d Rijn voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

Aanranding Gouda
De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding op vrijdag 23 januari. Een 18-jarige Goudse fietste tussen 17.00 en 17.30 uur over de Voorwillenseweg en merkte ter hoogte van de Estafetteweg drie jongens op twee fietsen achter en naast zich. Twee op een damesfiets en één op een herenfiets. De jongens riepen haar toe en betastten haar. De Goudse heeft hierop getrapt naar de twee waardoor zij ten val kwamen. Het meisje wist hierna weg te komen. De politie is op zoek naar getuigen. Het betreft jongens van ongeveer 12 á 13 jaar met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Twee van de jongens droegen een zwarte jas, één een donkergroene jas, alle drie kort model. De Goudse heeft op dinsdag 2 februari aangifte gedaan. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Tasjesroof Gouda

Een 19 jarige Goudse is dinsdag 3 februari omstreeks 18.30 uur beroofd van haar tas. De vrouw liep over de Burg. Gaarlandtsingel toen zij benaderd werd door twee onbekende mannen. Een van hen probeerde de tas van de vrouw mee te nemen. De vrouw verzette zich maar kon niet voorkomen dat de tas met inhoud gestolen werd. Het tweetal maakte zich na de diefstal snel uit de voeten. De vrouw mist onder andere haar portemonnee.


Rijden onder invloed Gouda/Leiden

Een 37 jarige automobilist uit Gouda is dinsdag 3 februari omstreeks 20.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd op de Wilhelmina van Pruisenlaan gecontroleerd omdat hij de verlichting van zijn auto niet ingeschakeld had. Bij controle op het ademanalyseapparaat bleek hij een ademalcoholgehalte te hebben van 610 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd. In Leiden gebeurde een 40 jarige automobilist hetzelfde omdat hij op de Witte Singel had gereden met een ademalcoholgehalte van 765 ug/l.

Aanhouding Schoonhoven
De politie heeft dinsdag 3 februari een 23-jarige vrouw uit Ede aangehouden. Zij wordt ervan verdacht op 17 november een portefeuille te hebben gestolen in een juwelierszaak in de Lopikerstraat. De politie is nog bezig met het onderzoek. De vrouw kwam destijds in het gezelschap van een tweede vrouw en een man in de zaak. Door de juwelier af te leiden wisten zij zijn portefeuille mee te nemen.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --