Provincie Flevoland




Scout wil hoger opgeleiden aan Flevoland binden

De provincie Flevoland draagt vanuit het Europees programma 30.000 euro bij aan het pilot-project Scout. Het doel van dit project is hoger opgeleid en specialistisch personeel te boeien en te binden aan de provincie Flevoland.

Werkgevers in de Noordoostpolder signaleren problemen met het werven van hoogopgeleid en specialistisch personeel. Het imago van de polder en de afstand tot de rest van Nederland speelt hen parten. Met name de (hoogopgeleide) partners van sollicitanten zien vaak geen toekomst in de Noordoostpolder. Dit geluid heeft geleid tot het project Scout. Scout levert onafhankelijke diensten voor het aantrekken en behouden van hoger opgeleiden en gespecialiseerd, vaktechnisch personeel voor werkgevers in Noordoostpolder.

Het project Scout is erop gericht de troeven van Flevoland als woongebied uit te spelen: een keur aan woonmogelijkheden tegen lage prijzen, een kwalitatief goed en gedifferentieerd aanbod van basisonderwijs, een goed aanbod op het gebied van voortgezet onderwijs, een open cultuur waardoor nieuwkomers snel in de gemeenschap worden opgenomen, een bloeiend verenigingsleven, sportvoorzieningen op niveau en voor elk wat wils als het gaat om kunst en cultuur.

De Federatie Bedrijfsleven Noordoostpolder en organisaties als het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, de
IJsselmeerziekenhuizen, Stichting Geomatics Business Park, Fitacc, de gemeente Noordoostpolder en de Rabobank doen aan het project mee. Zij zijn bereid partners van mensen met een baan in Flevoland te ontvangen voor een kennismaking, ook al zijn er niet direct vacatures beschikbaar. De bemiddeling en contacten worden georganiseerd door Wicherson Managementondersteuning te Emmeloord.

Wie belangstelling heeft voor project Scout kan contact opnemen met Jolanda Wicherson, telefoon 0527-620942, of mail
info@jolandawicherson.nl.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van het Europees programma kunt u contact opnemen met Hedwig Boerrigter van de afdeling Programma Management Europa, telefoon 0320-265 485.