Provincie Flevoland




Moderne techniek biedt Flevolandse Gezondheidszorg nieuwe kansen

Het provinciale project ICT in de Regiozorg dat 1 januari j.l. van start is gegaan, biedt de Flevolandse gezondheidszorg nieuwe kansen. Binnen de zorginstellingen in Flevoland is een tendens zichtbaar dat onder andere door de vergrijzing steeds meer gedaan moet worden met steeds minder mensen. Om op deze ontwikkeling in te spelen kan de toepassing van moderne informatie- en communicatietechnieken (ICT) een waardevolle bijdrage leveren aan kwaliteitsverbetering van de zorgsector.

De combinatie van een hoogontwikkelde ICT-infrastructuur enerzijds en de relatief grote afstand tussen de stedelijke gebieden binnen Flevoland anderijds is reden voor het college van Gedeputeerde Staten geweest om het project ICT in de Regiozorg te starten. Ook speelt mee dat de provincie gewend is om verschillende partijen op dit gebied bijeen te brengen.

Het project heeft een looptijd van 1 januari 2004 tot 1 mei 2005. Het doel is inzicht verkrijgen in de toekomstige ontwikkelingen in de regionale gezondheidszorg en de knelpunt oplossende rol die moderne ICT-technieken hierbij kunnen spelen. Daarnaast is het demonstreren en ter implementatie aanbieden van moderne ICT-toepassingen aan de Flevolandse zorginstellingen een onderdeel van het project. Ook wordt onderzocht in welke mate deze ICT-toepassingen door het Flevolandse bedrijfsleven kunnen worden aangeboden en hoe de provincie dit proces kan stimuleren.

Het project wordt uitgevoerd door Focus Cura, een bureau uit Amsterdam, dat gespecialiseerd is in ICT-toepassingen in
zorginstellingen.

De uitvoering van het project is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Europese Unie. Europa neemt namelijk 70% van de kosten voor haar rekening. De provincie betaalt zelf nog eens 15 % en Focus Cura bleek bereid om voor de resterende 15 % gratis adviesuren te leveren.

Met alle Flevolandse zorginstellingen wordt in het kader van dit project contact gelegd door Focus Cura. Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met de projectleider namens de provincie de heer Sicco de Haan. Telefoon 0320 265307 of
sicco.de.haan@flevoland.nl