Provincie Flevoland




Internationaal ondernemen biedt Flevolandse bedrijven nieuwe kansen

De provincie Flevoland ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van een internationaal netwerk, zij ziet kansen voor het Flevolandse bedrijfsleven om zich internationaler te gaan oriënteren. Om bedrijven te helpen bij het opzetten van internationale contacten, heeft de provincie opnieuw een contract gesloten met de Stichting ID-NL. Het project ID-NL wordt met 1,4 miljoen euro gefinancierd vanuit het Europees programma voor Flevoland.

Ook ministerie van Economische Zaken spoort de Nederlandse bedrijven aan om zich op de export te richten, omdat er veel buitenlandse markten zijn waar Nederlandse bedrijven een actieve rol kunnen vervullen.

Het contract tussen de provincie Flevoland en ID-NL geeft in aansluiting op die trend tot internationalisering nog eens 24 Flevolandse bedrijven de kans om gelicenceerde Flevolandse producten internationaal op de markt te brengen. ID-NL stelt haar eigen internationale netwerk ter beschikking om bedrijven te helpen bij het opbouwen van eigen internationale contacten en een distributienetwerk in het buitenland. Voor de deelnemende Flevolandse bedrijven betekent dit dat ze op termijn:

* meer van het huidige product aanbod verkopen

* meer arbeidsplaatsen creëren

* de aanwezige know-how verbeteren

* meer omzet en/of winsten maken

* een voorbeeld functie uit oefenen richting het overige Flevolandse bedrijfsleven

Ondersteuning door ID-NL levert resultaten op, dat blijkt uit de proef bij het Lelystadse bedrijf Artiplast en uit het vervolg bij nog eens negen Flevolandse MKB-ers, als §HT Industrial, Mateboer en Biometrics Europe uit Almere, ABC Arkenbouw uit Urk en Pinlock uit Emmeloord.

Voor meer informatie over het Europese Programma of over het project met ID-NL kunt u bellen met Hedwig Boerrigter van Programma Management Europa, telefoon 0320 - 265 485.