Ingezonden persbericht


Fortis kiest voor e-mail management oplossing van IXOS Software

Hilversum, 4 februari 2004 - IXOS Software (NASDAQ: XOSY, FWB: XOS) maakt bekend een overeenkomst met Fortis te hebben gesloten voor de levering van een op maat gemaakte e-mail management oplossing. De oplossing, gebaseerd op de eCONsolution Suite van IXOS, zal in de eerste fase worden geïmplementeerd bij de vestigingen van Fortis in België en het Verenigd Koninkrijk. Deze eerste fase, waarbij het in totaal om twintigduizend gebruikers gaat, is naar verwachting binnen de komende zes maanden afgerond.

Na de evaluatie van een initieel testproject en de kritische vergelijking met concurrerende aanbieders op verschillende technische criteria, bleek IXOS als enige een oplossing te kunnen bieden die aan alle gestelde eisen op het gebied van e-mail management en file system archivering kon voldoen. IXOS bleek een voorloper op technisch gebied, bood de beste klantondersteuning, haar producten integreerden het eenvoudigst met de bestaande IT-architectuur en boden bovendien de hoogste beveiligingsstandaard.

"Dit project levert een grote positieve bijdrage aan de productiviteit van onze medewerkers. Daarnaast realiseren wij een enorme reductie op de benodigde diskruimte, wat de kosten voor onze IT-infrastructuur aanzienlijk omlaag brengt", aldus Carl de Visscher, IS Manager Office Automation bij de Fortis Bank. "De oplossing stelt ons daarnaast in staat te voldoen aan interne en externe compliance audits."

"Wij zijn verheugd dat Fortis heeft besloten met ons in zee te gaan. Bedrijven zien steeds vaker het enorme belang van content management. E-mail management en file system archivering zijn echter nog maar het topje van de ijsberg, wij helpen onze klanten vaak verder door alle zakelijke processen te optimaliseren", aldus Venkatesh Seshadri, Managing Director van IXOS in de Benelux.

Over Fortis Bank
Fortis Bank biedt financiële diensten aan particulieren, kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Als bank voor particulieren heeft zij een leidende marktpositie in de Benelux en is zij actief in Frankrijk, Polen en Hongkong. Middelgrote ondernemingen kunnen voor een uitgebreid assortiment producten en diensten terecht bij een honderdtal business centres in Europa. Grote ondernemingen in een aantal geselecteerde bedrijfssectoren kunnen een beroep doen op gespecialiseerde dienstverlening.

Over IXOS
IXOS SOFTWARE AG is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor Enterprise Content Management (ECM). IXOS zakelijke oplossingen helpen bedrijven efficiënt beheer en weergave van webcontent te realiseren, bedrijfsprocessen te optimaliseren en alle bedrijfsdocumenten veilig en langdurig te archiveren in een volledig schaalbare documentopslagplaats. Meer dan 2 miljoen gebruikers over de hele wereld hebben ECM oplossingen van IXOS geïmplementeerd. Informatie over IXOS is beschikbaar op www.ixos.com.
###

IXOS Software AG en IXOS zijn gedeponeerde handelsmerken van IXOS Software AG. Alle overige merken en producten zijn het handelsmerk of het gedeponeerde handelsmerk van hun respectievelijke houders en dienen als zodanig te worden behandeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel.: 020 530 43 45
E-mail: