Ingezonden persbericht


Persbericht

BT gaat totale ict-performance garanderen

Baanbrekend initiatief 'voegt intelligentie toe ter verbetering van de performance'

Amsterdam, 4 februari 2004 - BT maakt vandaag het plan bekend om de performance van essentiële bedrijfsapplicaties binnen de infrastructuur van zijn klanten te waarborgen. BT Applications Assured Infrastructure (AAI) maakt deel uit van BT's nieuwe strategie. Het initiatief helpt organisaties meer van de complexe interactie binnen hun infrastructuur te begrijpen en onder de knie te krijgen - van desktop tot datacentre.

Hiermee is het mogelijk te garanderen dat ICT-performance precies aansluit op zakelijke eisen en bedrijfsprocessen, wat operationele efficiencyverbetering betekent. BT Applications Assured Infrastructure is beschikbaar als een gestandaardiseerde verzameling van beheerde diensten en brengt tevens een scala van geavanceerde vaardigheden en technologieën binnen bereik van ieder bedrijf. Voorheen waren deze alleen specifiek op aanvraag van klanten leverbaar.

Dit nieuwe aanbod ondersteunt de ICT-strategie van BT en combineert kennis en ervaring in het leveren van bedrijfsnetwerken en hosting met het leveren van professionele ICT- diensten met gebruikmaking van toonaangevende tools¹. De AAI-aanpak bestaat uit vijf elementen: audit, optimise, monitor, manage en assure. Als deze in hun totaliteit worden uitgerold in een organisatie, staat BT contractueel garant voor de performance van belangrijke bedrijfsapplicaties. Op elk niveau profiteren klanten van een beter begrip van het ICT-fundament onder hun bedrijfsvoering, waarmee de performance en het potentieel van de technologie en het bedrijf als geheel kunnen verbeteren. De visie en aanpak van BT worden onderschreven door diverse toonaangevende softwareleveranciers².

"In de mondiale markt van vandaag zijn de vestigingen en klanten van bedrijven vaak verspreid over de hele wereld", aldus Andy Green, CEO van BT Global Services. "Een succesvolle bedrijfsvoering hangt af van een foutloze ondersteuning van die mondiale markt door ICT. Recent onderzoek³ van BT wijst uit dat Europese bedrijven heel veel tijd en geld verspillen in hun pogingen problemen met applicatie-performance op te lossen. Slechte performance kan van grote invloed zijn op de winstmarge."

"Het is daarom van belang dat we beter begrijpen hoe de relatie in elkaar steekt tussen applicaties en de infrastructuur waarop ze draaien. De AAI-methodologie van BT heeft als maatwerkdienst al diverse organisaties aan een performance- en efficiencyverbetering geholpen. Het doet me dan ook deugd dat ik AAI nu als standaarddienst kan aanbieden aan bedrijven overal ter wereld."

Het AAI-portfolio bestaat uit vijf elementen:


* Audit: biedt een gedetailleerde analyse van de bestaande ICT-infrastructuur, met als doel te komen tot een inventarisatie van de applicaties die in gebruik zijn, waar ze in gebruik zijn en door wie, hoe hun performance is en welke knelpunten er bestaan. De analyse bekijkt ook welke impact nieuwe applicaties op de infrastructuur hebben en welk effect een aanpassing van die infrastructuur op de bestaande applicaties heeft.
* Optimise: doet aanbevelingen op basis van de analysedata. Dit advies kan variëren van wijzigingen in het netwerkbeleid om zodoende onbevoegd downloaden van muziekbestanden tegen te gaan, een revisie van het netwerkontwerp ter verbetering van de capaciteit tot het uitvoeren van upgrades aan de infrastructuur.

* Monitor: bewaakt en meet continu de prestaties van een ICT-infrastructuur, zodat een goede performance en een snelle identificatie van terugkerende of structurele problemen mogelijk is. Klanten hebben via een webportal toegang tot managementinformatie op standaardniveau en geavanceerd niveau.
* Manage: interpreteert de bewakingsresultaten, zodat de service-experts van BT (zonodig proactieve) maatregelen kunnen treffen tegen structurele problemen. Het systeem kan zodanig worden ingesteld dat er automatisch een alarm wordt gegeven zodra de performance onder een bepaalde drempel zakt.
* Assure: biedt een contract op basis waarvan de prestaties van het totale bedrijfsapplicatietraject worden gewaarborgd. BT is daarbij verantwoordelijk voor de wereldwijde infrastructuur van zijn klant - van desktop tot datacentre. De waarborg strekt zich in ieder geval uit tot de grens van het gebied waarover BT controle heeft. Dat kan het datacentre zijn, het WAN of het LAN.

Elk element is los verkrijgbaar of als onderdeel van een getrapte implementatie. Audit, Optimise, Monitor en Manage zijn vanaf april 2004 beschikbaar voor bedrijven in Europa. Assure komt later dit jaar op de markt. De uitrol is ook van toepassing op het Verre Oosten en de Verenigde Staten, zodat BT een totaalpakket kan bieden aan wereldwijd actieve klanten.

#####

Noten voor de redactie:


1. Voor meer informatie over deze tools, zie het aparte persbericht over de samenwerking met Compuware 'BT breidt overeenkomst met Compuware uit om prestaties van applicaties te garanderen'.

2. Voor meer informatie over deze leveranciers, zie Customer Testimonials van Cisco, Oracle en IBM:
http://www.edelmannederland.nl/cgi-bin/persnew/pdoc_dlv.pl?PR1085
3. Voor meer informatie over dit onderzoek, zie het aparte persbericht 'Europese bedrijven verspillen miljoenen aan de aanpak van slechte applicatieperformance'.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marlies Roest
PR manager BT Nederland
Tel: 020 203 8898
mailto:marlies.roest@bt.com

Diana Budding
Edelman
Tel: 023 554 2030
mailto:nl@edelman.com

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van BT: http://www.bt.com/globalservices

Eerder verschenen persberichten kunt u vinden op:
http://www.btglobalservices.com/nl/pressrelease