Gemeente Woudenberg


2004-014 Samenwerking AMW en Bureau Jeugdzorg

WOUDENBERG, 4 februari 2004 Het Algemeen Maatschappelijk Werk en Bureau Jeugdzorg hebben in de gemeente Woudenberg de handen inééngeslagen. Ouders en jongeren met vragen over opgroeien en volwassen worden kunnen zich melden bij het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) in Woudenberg. Het AMW is ook de toegangsdeur voor het Bureau Jeugdzorg.

Volwassen worden en opgroeien verlopen niet altijd probleemloos. In de meeste gevallen zijn de problemen snel en eenvoudig zelf op te lossen. Soms is hulp van buitenaf nodig. Het gaat daarbij om vragen als:
- Onze zoon van vijf is altijd zo vreselijk druk. Hij kan gewoon niet spelen en luisteren. Als ouders hebben we thuis veel geprobeerd. Dit heeft tot nu toe weinig effect gehad.

- Mijn dochter van vijftien is thuis niet meer te handhaven. Ze maakt met iedereen ruzie. Het hele gezin lijdt eronder.
- Mijn vader kan heel agressief zijn. Ik ben als zestienjarige zoon gewoon bang voor hem. Mijn moeder huilt heel veel. Ik houd het thuis niet meer uit.

In de praktijk bleek, dat voor inwoners van Woudenberg de stap naar Bureau Jeugdzorg in Amersfoort vaak heel groot was. Daarom hebben de gemeente Woudenberg, het Algemeen Maatschappelijk Werk en Bureau Jeugdzorg een nieuwe vorm van samenwerking bedacht. Ouders en jongeren kunnen zich melden bij het Algemeen Maatschappelijk Werk. Jeugdhulpverlening is nu in Woudenberg te vinden!

Verschillende vragen, verschillende oplossingen In overleg met de cliënt en afhankelijk van de vraag wordt beoordeeld welke soort hulp nodig wordt geacht. Lichte problemen worden vaak door het maatschappelijk werk zelf behandeld. Voor opvoedingsvragen wordt verwezen naar het Steunpunt Opvoeding in Woudenberg. Meer complexe problemen worden doorverwezen naar het Bureau Jeugdzorg. Als dit laatste nodig is, dan wordt de verwijzing snel en soepel geregeld. De cliënt hoeft niet opnieuw hetzelfde verhaal te vertellen.

Informatie
Hulpverlening door het Algemeen Maatschappelijk Werk is voor iedereen kostenloos en zonder verwijzing toegankelijk. Het Algemeen Maatschappelijk Werk is gevestigd aan de Prinses Margrietstraat 2, 3931 CM in Woudenberg, telefoonnummer 033-2863855. Op dinsdag is er een open spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur. Op de overige werkdagen kunt u tussen 9.00 en 10.00 uur contact opnemen via het telefoonnummer 033-4945618.
Laatst gewijzigd op 04/02/2004