Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 04 FEBRUARI 2004 Langs deze weg willen wij iedereen die op vrijdag 30 januari jongstleden de afscheidsreceptie van wethouder Piet Berghuis in het Trefcentrum Bedum heeft bezocht hartelijk dank zeggen. Door de overweldigende opkomst is het helaas niet mogelijk u allemaal persoonlijk te bedanken. Uw belangstelling, uw warmte en uw hartelijkheid heeft ons bijzonder goed gedaan ! Bedum, 4 februari 2004,

Emmy en Piet Berghuis.
raadscommissie ABZ
De raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken vergadert op donderdag 5 februari aanstaande vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis.
* Startnotitie uitvoering Wet Werk en Bijstand;
* Voorstel Gemeentebelangen tot verplaatsing weekmarkt;
* Aanbesteding accountantscontrole.
gebruik wilt maken, dan moet dat uiterlijk op 5 februari a.s. voor 12.00 uur worden gemeld bij de secretaris van de commissie, L. Tinga, tel. 050-3018215.
verordeningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 januari 2004 de volgende verordeningen heeft vastgesteld:

* een nieuwe inspraakverordening;

* een nieuwe verordening op de huisnummering.

Deze verordeningen liggen vanaf heden in het gemeentehuis ter inzage. Zij treden in werking zes weken de datum van verschijning van deze mededeling.
Over deze verordeningen kan een raadgevend correctief referendum worden gehouden. Dit betekent dat binnen drie weken na verschijning van deze bekendmaking iedere kiesgerechtigde een verzoek tot het houden van een referendum kan indienen. Het verzoek moet in persoon worden ingediend (het kan dus niet schriftelijk). Gedurende zes dagen na verschijning van deze bekendmaking kan een belanghebbende tegen het besluit tot referendabel verklaren van deze verordeningen beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

spoorvervoer gevaarlijke stoffen

De burgemeester heeft op 27 januari 2004 het Raamplan vervoer gevaarlijke stoffen per spoor in de provincie Groningen als rampbestrijdingsplan, in de zin van de Wet rampen en zware ongevallen (Wrzo), vastgesteld..
Het raamplan beschrijft de wijze waarop een ernstige gebeurtenis met het vervoer van gevaarlijke stoffen op het spoor wordt bestreden. In zulke gevallen werken het Crisismanagement Groningen, waarin onder meer de hulpverleningsdiensten zijn vertegenwoordigd, en bedrijfsnoodorganisatie van ProRail samen.

aangevraagde bouwvergunning (regulier):

* plaatsen pergola, Velduil 17, Bedum (ontv. 30-01).
* vernieuwen/vergroten berging, Grotestraat 67, Bedum (ontv. 26-01);
* plaatsen dakkapel Plantsoenstraat 16, Bedum (ontv. 29-01);
* vernieuwen/vergroten schuur Boterdiep Wz 14, Bedum (ontv. 29-01). bestemmingsplan

Vanaf 5 februari tot en met 3 maart 2004 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN voor een ieder ter inzage. Het betreft de uitbreiding in zuidelijke richting, aansluitend aan het bestaande bedrijventerrein in Bedum, tussen Boterdiep en Noordwolderweg.
Inzage is mogelijk in het gemeentehuis, afdeling VROM (werkdagen 9.00 tot 12.00 uur/ 13.30 tot 16.00 uur). Het ontwerpplan kan ook worden ingezien in de openbare bibliotheek, Kapelstraat 9 te Bedum, tijdens openingsuren.
Tijdens de inzageperiode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpplan kenbaar maken aan de raad van de gemeente Bedum.

vrijstelling bestemmingsplannen

1. In verband met een procedurefout moet het ontwerpplan voor de uitbreiding van het gemeentehuis aan de Schoolstraat en de bouw van appartementen op de hoek van de Schoolstraat/Ridderbosstraat opnieuw ter inzage worden gelegd. Het gaat hierbij om hetzelfde ontwerpplan, dat in augustus/september 2003 ter inzage heeft gelegen.
Voor het plan moet vrijstelling van het bestemmingsplan worden verleend op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening. Het ontwerpplan ligt ter inzage van
5 februari tot en met 3 maart 2004. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis, afdeling VROM (werkdagen 09.00-12.00 uur/13.30-16.00 uur) en in de openbare bibliotheek, Kapelstraat 9 te Bedum (openingsuren).
Tijdens de inzageperiode kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders.
2. Burgemeester en wethouders willen met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN, HERZIENING BALKGAT voor het oprichten van een dubbele carport aan Julianalaan 21 en 23 te Bedum (verzoek J.M. Dorrepael)
Het bouwplan ligt vanaf 5 februari 2004 voor een periode van vier weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Tijdens de inzageperiode kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum.

voorbereidingsbesluit

De gemeenteraad van Bedum heeft per besluit van 29 januari 2004 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de bouw van een berging/traforuimte voor het verzorgingstehuis `Alegunda Ilberi', Prof. Boermastraat 2 te Bedum.
Het raadsbesluit met bijbehorende tekening ligt met ingang van 5 februari 2004 zes weken lang voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM (werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur/13.30 tot 16.00 uur).
Het raadsbesluit is in werking getreden op 2 februari 2004. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen de inzageperiode een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Bedum. Tegelijkertijd kan om een voorlopige voorziening worden verzocht aan de President van de rechtbank te Groningen, postbus 150, 9700AG Groningen.

collecten

09 t/m 14 februari: Hersenstichting Nederland en Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid
16 t/m 21 februari: Amnesty International