Politie Groningen

Persberichten woensdag 4 februari 2004

Provincie Groningen 04-02-2004 -

Winschoten: bromfietser gewond bij ongeval; veroorzaker rijdt door Bij een verkeersongeval aan de Beertsterweg in Winschoten is dinsdagavond een 33-jarige man uit Finsterwolde gewond geraakt. De man kwam op zijn brommer uit de richting van de rotonde
Bovenburen/Papierbaan, terwijl er achter hem een personenauto reed. Uit getuigen verklaring is gebleken dat de bestuurder van de auto erg dicht op de bromfietser reed. Op de Beertsterweg werd de bromfietser door de auto van de weg geduwd tengevolge waarvan het slachtoffer met zijn brommer tegen een boom botste. De man kwam te vallen en moest met verwondingen aan nek, rug en een heup naar een ziekenhuis worden gebracht. De bestuurder van de auto reed na het ongeval door in de richting van de A7. Zijn identiteit is niet bekend geworden. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die getuige zijn geweest van het ongeval en meer informatie kunnen verschaffen over de auto en/of bestuurder worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoonnummer: 0900 8844.

Hoogezand: jongen (14) schiet met windbuks
In zijn ouderlijke woning in Hoogezand heeft de politie dinsdagmiddag een 14-jarige jongen aangehouden. De knaap had met een windbuks vanuit een slaapkamerraam van zijn huis geschoten een nabij liggende woning aan de Ruimtevaartlaan. In een raam van die woning ontstonden daardoor twee gaatjes. De bewoner van het pand zag de schutter en waarschuwde de politie. In overleg met de vader van de jonge verdachte werd afstand gedaan van de windbuks. De jongen wordt aangemeld voort het HALT project.

Stadskanaal: man moet nog zitten
Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie dinsdagmiddag aan de Atlantislaan in Stadskanaal een 27-jarige man uit Ten Boer aangehouden. De man reed met mistlampen aan en tijdens de staandehouding door de politie bleek dat hij nog een geldboete van 685 euro had openstaan. De man kon dat niet betalen en werd daarom meegenomen naar het bureau. Hij is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten. Hij kan 10 dagen worden vastgehouden.

Garmerwolde: snelheidscontrole
De politie hield dinsdagmiddag een snelheidscontrole op de Provinciale Weg N360 in Garmerwolde. Daarbij werd van 1650 voertuigen de snelheid gemeten. Vierentwintig bestuurders reden harden dan de ter plaats toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km per uur.

Gordelcontroles: dinsdag
Delfzijl: gehele gemeente Gecontroleerd: 250 voertuigen, aantal overtredingen: 2 Zuidbroek: Spoorstraat Gecontroleerd: 65 voertuigen, aantal overtredingen: 5 Muntendam: Kerkstraat Gecontroleerd: 122, aantal overtredingen: 23

Delfzijl: automobilist weigert ademanalyse
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagnacht aan de Uitwierderweg in Delfzijl een 30-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Bij een routinecontrole bleek uit een blaastest dat de verdachte te veel had gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse. De man weigerde daar echter, ook na vordering door de politie, aan mee te werken. Aan het bureau bleek ook dat het rijbewijs van de verdachte in september vorig jaar ongeldig is verklaard. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor weigeren van de ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Appingedam: reiziger verliet raam van trein
De politie heeft dinsdagavond op het NS station in Appingedam een 25-jarige man uit Farmsum aangehouden. De man viel in de trein naar Delfzijl meereizen vrouwen lastig. Vanwege zijn gedrag werd hij in Appingedam door treinpersoneel uit de trein gezet. De man werd daarop zo kwaad dat hij een raam van de trein insloeg. Gewaarschuwde agenten hielden de man aan en namen hem mee. Hij is ingesloten en voor nader onderzoek en verhoor overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

Groningen: moeder en zoons aangehouden
Wegens het plegen van winkeldiefstal heeft de politie dinsdagmiddag in de Oude Ebbingestraat in Groningen een 49-jarige vrouw en haar drie zoons van 17, 21 en 22 jaar, allen uit Roden, aangehouden. Een getuige zag dat de vrouw bij een modeaccessoires zaak aan de Guldenstraat een aantal sieraden wegnam en deze in haar kleding verborg. Zonder betalen verliet de vrouw, die in gezelschap was van haar zoons, de zaak. In de Oude Ebbingestraat konden ze worden aangehouden. Ze werden meegenomen naar het bureau waar in de kleding van de vrouw de weggenomen sieraden ter waarde van ruim 60 euro werden aangetroffen. In een tweetal tassen die het viertal bij zich had werden levensmiddelen, huishoudelijke artikelen, waaronder een strijkijzer, en kleine audio-apparaten waaronder een autoradio, aangetroffen. De waarde van de goederen is nog niet bekend. Alle goederen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: fietser met drank aangereden
De politie heeft dinsdagochtend op het Emmaviaduct een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer wilde rijdend op zijn fiets de rijbaan van het Emmaviaduct oversteken. Hierbij zag hij een van links naderende 37-jarige automobiliste uit Drachtsercompagnie over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De Stadjer werd op de plaats van het ongeval door ambulancepersoneel behandeld. Hij bleek tevens alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat de fietser 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Van het ongeval heeft de politie een rapportage gemaakt.

Groningen: zoon mishandelt moeder
In een woning aan de Polderstraat heeft de politie dinsdagochtend een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De man had onenigheid met zijn 54-jarige moeder gekregen. Hierna had hij haar stevig beetgepakt en vervolgens met een mes bedreigd. De vrouw wist via het balkon de woning uit te vluchten. Zij kon bij een bloemenzaak de politie waarschuwen. Korte tijd later kon de zoon worden ingerekend. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie heeft een procedure huiselijk geweld opgestart. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdagmiddag op de Winsumerweg, de Provincialeweg N361, en de Beneluxweg twee snelheidscontroles gehouden. Op de Provincialeweg werden 1277 voertuigen gecontroleerd. Hierbij reden 9 bestuurders te hard. De snelste rijder reed 101 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. Ook op de Beneluxweg werd de snelheid gemeten. Hier werden 350 voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 108 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.

Groningen: notoire winkeldief aangehouden
Bij een warenhuis op de Dierenriemstraat heeft de politie dinsdagmiddag een 52-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De Stadjer werd op heterdaad betrapt bij het stelen van kledingstukken ter waarde van ruim 80 euro. Hij bleek daarnaast een winkelverbod voor het betreffende warenhuis te hebben. De man bleek de afgelopen periode regelmatige soortgelijke diefstallen te hebben gepleegd. Hij werd ingesloten. Hij zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilisten aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht op de Eeldersingel een 45-jarige man uit Scheemda aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. De Oost-Groninger moest zijn rijbewijs inleveren. Een 42-jarige man uit Marum liep later in de nacht bij een controle tegen de lamp. Hij bleek 1,45 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op. Beide alcomobilisten mochten na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer moet boetes betalen
Een 28-jarige man uit Utrecht had pech bij een controle dinsdagnacht op de Plataanlaan. Hij bleek nog vier boetes te moeten betalen. Hij betaalde de vier boetes contant en kon daarna het politiebureau verlaten. Het ging om een totaalbedrag van ruim 300 euro.

Groningen: politie houdt inbreker aan
De politie heeft dinsdagnacht in de Uurwerkersgang een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De bedrijfsbeveiliging kreeg een inbraakalarm binnen van bij de Rijksuniversiteit aan de Uurwerkersgang. Een medewerker van de bedrijfsbeveiliging zag dat een raam van het pand geforceerd was. Vervolgens kwam de verdachte uit de richting van het geforceerde raam lopen. Hij kon door de bedrijfsbeveiliger worden ingerekend en worden overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.