Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 februari 2004

Verkeerscontroles

Algemene verkeerscontrole

Almelo

Op dinsdag 3 februari heeft in de ochtenduren een verkeerscontrole plaats gevonden op de Ootmarsumsestraat en de Wierdensestraat. In totaal zijn 33 PV's uitgeschreven: Fietsers/bromfietsers:
10x verlichting niet in orde
3x opgevoerde bromfiets
1x geen bromfietscertificaat automobilisten:
18x geen gordel
1x geen werkgeversverklaring (bps: 04-013701)

Aangehouden na diefstal

Man aangehouden na diefstal van een glasplaat

Almelo

Op dinsdag 3 februari omstreeks 23.25 uur wordt bij de politie een diefstal gemeld. Een getuige ziet bij een glasbedrijf aan de Twentepoort Oost hoe een man een kozijn weg neemt en er mee weg fietst. De getuige rijdt in zijn auto achter de verdachte aan en ziet kans hem te laten stoppen. Ondertussen is de politie door hem gewaarschuwd. De verdachte, een 23-jarige Almeloër, heeft inderdaad een dikke glasplaat weggenomen vanaf het bedrijfsterrein en wordt daarop aangehouden. De verdachte bekende de diefstal en gaf als verklaring dat hij van de glasplaat een terrarium voor slangen wilde maken. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-014043)

Aanhouding wegens mishandeling

Ergernis over geluidsoverlast leidt tot mishandeling

Almelo

Op dinsdag 3 februari omstreeks 09.55 uur loopt een ergernis over het lawaai van een afzuiginstallatie bij een bedrijfspand aan de Grotestraat uit de hand. Een 62-jarige Almeloër ondervindt al langere tijd overlast van de afzuiginstallatie van het naastgelegen bedrijfspand. Hij maakt zich er zo kwaad over dat hij een schop uit zijn schuur pakt en daarmee op de deur van het bedrijf rammelt. Als de geschrokken 42-jarige medewerkster van het bedrijf de deur opent, duwt de man haar naar binnen en slaat haar met de schop tegen haar hoofd. De verdachte is aangehouden. Na verhoor kan hij met een dagvaarding het bureau verlaten. (bps: 04-013639)

Aanhouding wegens diefstal

Man aangehouden wegens diefstal

Almelo

Op dinsdag 3 februari omstreeks 20.00 uur is een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van gegrilde kippetjes bij een slager in Wierden, gepleegd op 1 augustus 2003. De verdachte is in verzekering gesteld. (bps: 03-101006/04-013969)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --