Gemeente Haarlem


4 februari 2004

33/2004
Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht


Meer mogelijkheden voor bruidsparen in Haarlem

Trouwen op zaterdag vanaf de zomer ook in de Gravenzaal

Bruidsparen kunnen van mei tot en met september ook trouwen op zaterdag in de Gravenzaal van het stadhuis. Tot op heden was dat alleen mogelijk van maandag tot en met vrijdag.

Gemeente Haarlem krijgt regelmatig verzoeken van bruidsparen vanuit het hele land om op zaterdag te mogen trouwen in de Gravenzaal. De zaterdag is een populaire dag om te trouwen. Vandaar dat het college van B en W nu heeft besloten de Gravenzaal op zaterdagen in het trouwhoogseizoen, van mei tot en met september, open te stellen.

De Gravenzaal is open voor maximaal 4 huwelijken tussen 11.00 en 15.00 uur. Wanneer grote evenementen gepland zijn, zal om praktische redenen niet op zaterdag getrouwd worden.

De zaterdagmarkt, de kleinere evenementen, de terrassen, het winkelend publiek en de toeristen maken de Grote Markt op zaterdag tot het bruisend middelpunt van de stad. Om ruimte te geven aan de bruidsstoeten worden een aantal maatregelen genomen om alles naast elkaar op een veilige en prettige manier te laten plaatsvinden.

Het jaar 2004 wordt een proefjaar om te kijken of het trouwen op zaterdag succesvol en haalbaar is. De opgedane ervaringen kunnen leiden tot het bijstellen of nemen van aanvullende maatregelen. Mogelijk wordt in 2005 het trouwen op zaterdag dan toegevoegd aan het reguliere trouwaanbod van de gemeente.


Denice Reith/Communicatieadviseur
023-5115171

---- --


023-5114362