Ingezonden persbericht


Persbericht

BT breidt overeenkomst met compuware uit om prestaties van applicaties te garanderen

Amsterdam, 4 februari 2004 - Ter ondersteuning van de lancering van het Applications Assured Infrastructure initiatief van BT, maakt BT vandaag de uitbreiding bekend van de bestaande overeenkomst met software- en dienstenleverancier Compuware. BT Applications Assured Infrastructure is ontwikkeld om organisaties met meerdere vestigingen te helpen de complexe interactie binnen hun infrastructuur te begrijpen en onder de knie te krijgen - van desktop tot datacentre. Hiermee is het mogelijk te garanderen dat de ICT-performance precies aansluit op zakelijke eisen en bedrijfsprocessen.

Binnen de uitgebreide overeenkomst, neemt BT elementen van de Compuware Performance Management reeks - Compuware Vantage - op in het Applications Assured Infrastructure aanbod van BT. Deze management service oplossingen (Compuware Network Vantage en Compuware Application Vantage) herkennen meer dan 2500 applicaties en zorgen ervoor dat op maat oplossingen geïdentificeerd en benoemd worden. Deze oplossingen worden gebruikt om inzicht te verschaffen in de prestaties van zowel de applicaties als het netwerk. Ze worden gecombineerd met de uitgebreide ervaring van BT in het leveren van bedrijfsnetwerken en hosting en de expertise van professionele dienstverlening.

"In de mondiale markt van vandaag zijn de vestigingen en klanten van bedrijven vaak verspreid over de hele wereld", aldus Andy Green, CEO van BT Global Services. "Een succesvolle bedrijfsvoering hangt af van een foutloze ondersteuning van die mondiale markt door ICT. BT Applications Assured Infrastructure is een intelligente oplossing die performance-kwesties oplost voordat ze opduiken. Daarnaast verzekert het organisaties ervan dat hun bedrijfskritische applicaties presteren op een voorspelbare en consistente manier".

Andy Green vervolgt: "De Compuware Vantage reeks is een belangrijk onderdeel van onze mogelijkheid om deze dienst aan te bieden, hierdoor zijn we in staat om een duidelijkheid beeld te krijgen van de performance van de infrastructuur van onze klanten. Ik ben dan ook trots dat we nu verder bouwen op het succes dat we met Compuware gehad hebben met de 'op maat' projecten. Nu breiden we onze relatie uit om het nieuwe gestandaardiseerde managed services aanbod te ondersteunen. Gezien de sterke marktpositie van Compuware, het wereldwijde bereik en de gevestigde merknaam, is dit een logische stap vooruit"

"We geloven er sterk in dat de mogelijkheid om organisaties een dergelijke waarde toevoegende intelligentie te bieden, van essentieel belang is voor een zakelijk succes op de lange termijn. Door de prestaties van bedrijfskritische applicaties te garanderen, zijn organisaties in staat om hun bedrijfsprioriteiten en -processen volledig te ondersteunen en te optimaliseren, wat het operationele risico vermindert", aldus Irene Dawson, Senior Vice President EMEA Compuware. "We zijn verheugd dat we kunnen werken met BT, een wereldwijde organisatie die deze end-to-end oplossing kan leveren, rechtstreeks van desktop tot datacentre."

BT Applications Assured Infrastructure is beschikbaar voor organisaties in het Verenigd Koninkrijk en Europa vanaf april 2004. De uitrol is ook van toepassing op het Verre Oosten en de Verenigde Staten, zodat BT een totaalpakket kan bieden aan wereldwijde klanten. Totdat de uitrol van de gestandaardiseerde managed services compleet is, is deze optie als maatwerk beschikbaar. De overeenkomst met Compuware breidt de reeks van oplossingen om prestaties te monitoren uit, waaronder ook tools van Infovista en Concord.

Over BT
BT Global Services richt zich op ICT-dienstverlening en telecommunicatie voor de grootzakelijke markt. BT biedt een wereldwijd geharmoniseerd portfolio van diensten op het gebied van applicatiehosting- en beheer, bandbreedte, broadcasting, data-VPN's, internet, voice en consulting. Daarnaast verzorgt BT oplossingen op het gebied van e-business, e-CRM, mobility, desktopbeheer, security en connectivity. BT beschikt internationaal over tientallen datacenters en levert wereldwijd netwerktransport. BT Nederland is sinds 1989 actief en is onderdeel van BT Global Services.

Over Compuware
Compuware is een internationale, beursgenoteerde softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware biedt producten en professionele diensten voor het vereenvoudigen van de complexiteit, optimalisatie van de productiviteit, reduceren van risico's en verbeteren van de integrale performance. Voor onze klanten betekent dit een kostenbesparing op informatie technologie, verhoogde kwaliteit en de mogelijkheid tot het inspelen op de continu gevraagde en verplichte veranderingen op informatie systemen.

####

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marlies Roest
PR manager BT Nederland
Tel: 020 203 8898
mailto:marlies.roest@bt.com

Diana Budding
Edelman
Tel: 023 554 2030
mailto:nl@edelman.com

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van BT: http://www.bt.com/globalservices

Eerder verschenen persberichten kunt u vinden op:
http://www.btglobalservices.com/nl/pressrelease