Forse groei voor Altiris

67% groei in omzet, winst meer dan verdubbeld

Culemborg, 4 februari 2004 - Altiris Inc., (NASDAQ: ATRS) de snel groeiende leverancier van oplossingen voor centraal beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers, heeft - ondanks de recessie - opnieuw een uitzonderlijk sterk kwartaal en jaar afgerond.

In het vierde kwartaal kwam Altiris uit op een omzet van $30,3 miljoen, een groei van 67% ten opzichte van de $18,1 miljoen in het vierde kwartaal van 2002, en 20% hoger dan de omzet van het derde kwartaal van 2003. Inclusief bijzondere lasten als gevolg van onder meer afschrijving op intellectueel kapitaal, lopende R&D en andere vlottende activa, resulteerde het vierde kwartaal in een pro forma nettowinst van $4,1 miljoen, of $0,15 per aandeel. Dit in vergelijking tot een nettowinst van $1,6 miljoen, of $0,07 per aandeel in het vierde kwartaal van 2002.

In het vierde kwartaal stegen de inkomsten uit licenties met 71% ten opzichte van het vorig jaar tot $20,3 miljoen; services groeiden met 61% ten opzichte van het vorig jaar naar $10,0 miljoen. Het bedrijf genereerde een kasstroom van $13,7 miljoen uit operationele activiteiten en sloot het jaar af met $139 miljoen in liquide middelen.

Voor het gehele jaar 2003, kwam de omzet uit op $99,3 miljoen, meer dan 58% hoger dan de $62,9 miljoen in 2002.

"Onze financiële resultaten vormen een passend en solide slot van een sterk jaar", aldus Greg Butterfield, president & chief executive officer van Altiris. "Gedurende 2003, zijn we verder gegaan met het verbeteren van onze marktpositie en het ontwikkelen van de markt voor IT lifecycle management. We hebben niet alleen de relaties met onze partners uitgebreid en verstevigd, ook hebben we een strategisch zeer belangrijke acquisitie afgerond, in de vorm van Wise Solutions, en nieuwe producten en technologieën toegevoegd aan ons portfolio, waaronder de unieke patch managementtechnologie."

"We zien bij Altiris een duidelijke groei in het aantal en de omvang van de contracten die we afsluiten. Het afgelopen kwartaal sloten we 61 deals met een contractwaarde van meer dan 100.000 dollar. Ook buiten de VS is onze groei aanzienlijk, en die zal ook komend jaar flink doorzetten omdat onze partners ons steeds vaker toegang geven tot hun wereldwijd opererende klanten", voegt Butterfield toe. "Daarnaast zien we dat onze activiteiten in specifieke marktsegmenten, zoals bijvoorbeeld de overheid, zich steeds verder uitbreiden".

Over Altiris
Altiris levert een volledige reeks op het web gebaseerde oplossingen voor centraal en eenvoudig beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers gedurende de gehele IT-levenscyclus. De IT-levenscyclus strekt zich uit van de planning en het ontwerp van een infrastructuur, via beheer en operationele activiteiten tot en met upgrade of vervanging. Altiris biedt volledig geïntegreerde en complete oplossingen voor systeembeheer van client- en mobiele omgevingen, asset- en servermanagement. Altiris automatiseert en vereenvoudigd IT life cycle management, verlaagt de kosten en vermindert de complexiteit met een snelle terugverdientijd.