Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


4 februari 2004


Uddel - man gewond bij aanrijding


Bij een aanrijding op 3 februari omstreeks 07.00 uur op de Amersfoortseweg heeft een 36 jarige inwoner uit Uddel een hoofdwond opgelopen.De man reed op de Amersfoortseweg komende uit de richting Nieuw-Millingen en sloeg rechtsaf naar een daar gelegen kazerne.Hierna keerde hij direct zijn voertuig en liet hierbij een 73 jarige man uit Emmeloord niet voorgaan waarna een aanrijding het gevolg was.
De man uit Uddel liep hierbij een hoofdwond op en is meegenomen voor behandeling naar het Lucas
ziekenhuis.Beide auto's zijn total loss verklaard.


Apeldoorn - fietser gewond na aanrijding


Een 53 jarige vrouw uit Apeldoorn is 3 februari omstreeks 15.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding.De vrouw stond met haar fiets te wachten bij een fietsoversteekplaats op de Laan van Erica ter hoogte van de Americahal. Bij het oversteken zag ze een 54 jarige automobilist uit Apeldoorn niet aankomen.De automobilist remde nog af maar het mocht niet baten.De fietser is meegenomen naar het Lukasziekenhuis waar bleek dat ze onder meer haar linker schouder had gebroken.


Apeldoorn - vrachtwagen gestolen


In de nacht van 2 op 3 februari is aan de Tweelingenlaan een vrachtwagen gestolen.
De dader wist de wagen te ontvreemden door tegen een stalen hek te rijden waardoor deze geforceerd werd.De wagen is later aangetroffen op een carpoolplaats langs de A1 bij Bathmen.


Apeldoorn - Inbraak bij voetbalvereniging


In de nacht van 2 op 3 februari is er ingebroken bij een voetbalvereniging aan de Landdrostlaan.
De dader heeft zich toegang tot het pand verschaft door het forceren van een deur.
Er werd een grote rommel gemaakt door alles te vernielen echter er wordt niets vermist.


Apeldoorn - diefstal en vernielingen in tuin


Bewoners aan de Tingietersdonk zijn in de nacht van 2 op 3 februari de dupe geworden van
diefstal en vernielingen in hun tuin.De bewoners en hun buren hadden 2 Sara poppen geplaatst ter ere van de vijftigste verjaardag van één van de bewoonsters.Toen de buren de volgende ochtend langs de woning kwamen zagen ze dat er een Sara pop met kleding werd vermist en dat er vernielingen waren gepleegd aan spandoeken.Men had er onder meer hakenkruizen op aangebracht.De eigenaar heeft aangifte gedaan.


Beekbergen - Hennepkwekerij aangetroffen


Bij controle van een woning 3 februari omstreeks 12.20 uur aan de Lage Bergweg heeft de politie een hennep kwekerij aangetroffen.De woning was onder verhuurd aan een 46 jarige man en een 37 jarige vrouw beiden afkomstig uit Apeldoorn.Omdat de man tot op heden geen huur had betaald begon de verhuurder achterdochtig te worden.In de woning waren geen Hennep planten meer aanwezig
Alleen wat andere goederen welke in beslag zijn genomen.


Apeldoorn - radarcontroles


Op diverse locaties in Apeldoorn hebben de politie en de Koninklijke Marechaussee op 3 februari radarcontroles gehouden.Op de Gildenlaan,Prins Willem-Alexanderlaan, Jachtlaan, Loolaan en de Zutphensestraat passeerden er totaal 4734 voertuigen de radarauto.Hiervan reden 134 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u.
De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u. Aan de Europaweg passeerden er 1012 voertuigen de radarauto waarvan er 64 bestuurders harder gingen dan de toegestane snelheid van 80 km/u.De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 130 km/u.


Apeldoorn - verkeerscontroles

Aan de Arnhemseweg, Kerklaan, Tannhauserstraat en de Barnewinkel werden 3 februari
verkeerscontroles uitgevoerd.In totaal werden er 11 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een gordel, 7 voor het rijden door rood licht. Ook kreeg 1 bromfietser een bekeuring voor het rijden zonder helm en 1 voor het niet hebben van een geldig bromfietscertificaat.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --