Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


4 februari 2004


Emst - inbraak in garage


Inbrekers hebben gisterenavond rond 23.50 uur kans gezien om bij een garagebedrijf aan de Hoofdweg onder meer enkele autoradio's te stelen. Men kwam het pand binnen na het vernielen van een ruit en getuigen gaven aan, dat er meerdere mannen bij de inbraak betrokken waren. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.


Hattem - drie auto's betrokken bij aanrijding

Een 28-jarige vrouw uit Rijssen kon gisterenochtend rond 07.50 niet meer op tijd remmen voor het stilstaande verkeer op de A 28. Dit stond in de richting Zwolle stil voor een file op de Ijsselbrug. Zij botste op de auto van een 27-jarige vrouw uit Wezep en deze tikte weer een auto aan, bestuurd door een 36-jarige man uit Almere. De auto's van de beide vrouwen moesten worden afgesleept.


Elburg - schade na gooien met pak vla


Baldadig gedrag van enkele 13-jarige jongens in de binnenstad heeft geleid tot een met vla besmeurd pak. De jongen die verantwoordelijk was voor het gooien moet de schade betalen en krijgt een verwijzing van het preventieproject LINK waar hij passende maatregel wordt getroffen. De jongeren waren gisteren aan het eind van de middag aan het donderjagen en één van hen besloot een pak vla bij een winkel aan de Beekstraat naar binnen te gooien. Een medewerker kreeg de vla over zijn pak en de in kennis gestelde politie trof enkele kameraden in het centrum aan. Degene die de vla zou hebben gegooid werd later thuis opgehaald en bekende zijn aandeel. De schade wordt geregeld en de verwijzing naar LINK volgt.


Heerde - auto op kop in de sloot


Een 24-jarige jongeman uit Heerde die even de automaat van zijn oma had geleend bleek deze niet helemaal onder controle te hebben. Toen hij gisterenavond omstreeks 23.15 uur over de Kerkdijk richting Heerde reed raakte hij in een bocht de macht over het stuur kwijt. Hij belandde links van de weg op z'n kop in de sloot en liep gelukkig geen letsel op. De auto werd zwaar beschadigd afgesleept.


Ermelo - bestuurder rijdt tuin in.

Een 39-jarige man uit Ermelo is gisterenochtend omstreeks 10.45 uur met zijn auto in een tuin aan de Telgterweg beland. Hij kwam na een scherpe bocht in de weg met z'n wielen in de rechter berm en trachtte zijn voertuig te corrigeren. Hij raakte twee buitenlampen bij een huis en kwam vervolgens via het hek van de aangrenzende woning tegen een boom tot stilstand.
Aangezien hij geen gordel droeg sloeg hij met z'n hoofd tegen de voorruit en liep een behoorlijke hoofdwond op.


Harderwijk- aangehouden na diefstal rollade


Een 50-jarige Harderwijker krijgt een proces-verbaal voor de diefstal van een rollade bij een supermarkt aan de Achterste Wei. De man werd gisterenavond omstreeks 19.15 uur betrapt en de politie werd gebeld.


Harderwijk - controles


De politie heeft gisteren in de gemeente diverse controles gehouden variërend van een verlichtingscontrole, gordelcontrole tot een roodlicht controle. In totaal werden 14 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een gordel, 6 voor het rijden door rood licht, 15 fietsers voor het niet voeren van verlichting en 11 voor het te hard rijden.


Hulshorst - bromfietser over het hoofd gezien


Een 21 jarige automobilist uit Oldebroek zag gisterenavond omstreeks 21.35 uur op de Harderwijkerweg bij het afslaan een 17-jarige bromfietser over het hoofd. De jongen raakte de auto in de flank en raakte aan zijn been gewond. Hij is voor controle door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.


Nunspeet - vrouw bestolen in supermarkt


Een 85-jarige Nunspeetse is gisterenmiddag omstreeks 15.45 in een supermarkt aan de Veldweg bestolen van haar portemonnee met een onbekend geldbedrag. Zij had deze in een tas aan haar rollator hangen en pakte even iets uit een schap in een ander gangetje. Bij de kassa bleek de tas open en was haar portemonnee weg.


Nunspeet - man aangehouden na onenigheid over auto


Een 22-jarige Utrechter is gisterenmiddag omstreeks 15.55 uur aangehouden na een vechtpartij bij een garagebedrijf aan de Waterweg. De jongeman had er een auto gekocht en vond alsnog dat er iets aan de auto mankeerde. Er ontstaat onenigheid met de 34-jarige verkoper, warbij deze bij de keel wordt gegrepen en wordt geslagen. Als anderen de verkoper te hulp schieten stopt het geweld en wordt de politie gebeld. De man is aangehouden en wordt verhoord.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --