Politie IJsselland

Dagrapport Pers Deventer
van Dinsdag 03-feb-2004 07:00 uur
tot Woensdag 04-feb-2004 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


Inbraak in bedrijf

LETTELE - In de afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Oerdijk. De deur aan de voorzijde werd op grove wijze opengebroken. Men nam in hoofdzaak computer onderdelen, een flatscreen monitor, moederbord van een computer, een toetsenbord en een muis, weg. Vanuit een geldkist werd een bedrag van ongeveer 100 Euro weggenomen.
(04-013713)


---


Inbraak in bedrijf

DEVENTER - Dinsdagavond omstreeks 22.00 uur werd een inbraak gemeld bij een bedrijf aan de Essenstraat. Men heeft de dubbele voordeuren geforceerd en kwam toen in de hal. Een hondengeleider is met de hond naar binnen gegaan, maar trof daar niemand meer aan. Het is nog niet duidelijk of er iets is ontvreemd.
(04-014105)


---


Winkeldieven aangehouden

DEVENTER - Dinsdagmiddag werden bij een winkel aan de Broederenstraat twee winkeldieven, 15 jaar uit Deventer, aangehouden. Ze liepen door de poortjes, het alarm ging af en beiden renden weg. Zij werden buiten tegen gehouden. Een van hem had een zwarte tas. Daarin bleken drie videobanden uit de winkel te zitten. Beide verdachten hebben een ontzegging van een jaar gekregen.
(04-013980)


---


Man aangehouden voor ordeverstoring

DEVENTER - Dinsdagmorgen werd gemeld dat een man bij een pand aan de Achter de Muren vervelend zou zijn. Hij had mensen uit lopen schelden en had koffie over een auto gegooid. Ongeveer een uur later kwam er weer een melding. De man, 43 jaar uit Deventer, werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Toen de man geboeid in de auto werd gezet schopte hij tegen de binnenkant
van de ruit van de dienstauto aan. Hierdoor is de ruit ontzet. Tijdens de aanhouding schold hij de politiemensen diverse malen uit. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt voor orde verstoring, vernieling politieauto, belediging.
(04-013752)


---


Einde dagrapport Pers Deventer


---- --


Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland1
van Dinsdag03-feb-2004 07:00 uur
tot Woensdag04-feb-2004 06:59 uur
Door: Jan Thijs van Hemmen
Piket: Mengs Gerritsen 038-4963891
---


Opgepakt met gestolen cadeaubonnen
Steenwijk - In een café aan de Markt is een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Deze persoon had meerdere gestolen cadeaubonnen ter waarde van meer dan 1100 euro bij zich. De cadeaubonnen bleken de nacht ervoor te zijn gestolen bij een inbraak in een winkel te Brummen. De man verklaarde de bonnen te hebben gekocht van een vriend voor het bedrag van 150 euro. De verdachte kon worden aangehouden door de oplettendheid van een winkelbediende van een winkel waar de verdachte een aankoop had willen betalen met de gestolen bonnen. De politie stel een onderzoek in.
(04-013757)


---


Diefstal uit winkel
Steenwijk - Een winkel aan de Woldpromenade kreeg dinsdagmiddag bezoek van een tweetal mannen van waarschijnlijk Oost-Europese afkomst. De mannen waren geïnteresseerd in de mobiele telefoons. Plotseling rende een van de twee mannen de winkel uit waarbij het alarm afging. Op basis van het door het winkelpersoneel opgegeven signalement kon de politie een verdachte aanhouden in een supermarkt. Dit bleek niet de juiste persoon te zijn. De bewuste man bleek echter wel een aantal gestolen goederen bij zich te hebben. Deze goederen waren gestolen middels een geprepareerde tas die de man bij zich had. Daarnaast bleek de man illegaal in Nederland te verblijven.
(04-013966)


---


---- --


Dagrapport Pers Salland
Dinsdag03-feb-2004 07:00 uur tot woensdag04-feb-2004 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 4963891
---


Radardetectoren in beslagnomen.

Raalte - Twee automobilisten uit Vorden en Lemelerveld raakten een radardetector kwijt.
De in de auto's ingebouwde apparatuur werd in beslaggenomen en de bestuurders kregen een mini PV uitgereikt. Men verklaarde niet te weten dat zo'n detector verboden waren.
( 04-013892, 04-013897)


---


Snelle rijder rijbewijs kwijt.

Nieuw Heeten - Een 56 jarige automobilist uit Enschede werd door een videoauto gevolgd. Op de Portlanderdijk werd zijn snelheid vastgelegd op 113, terwijl slechts 60 kilometer per uur was toegestaan. De bestuurder had haast om in Assen te komen. Hij kwam te laat en zonder rijbewijs in Drenthe aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. ( 04-013928 )

---


Autokrakers actief in Raalte Noord

Raalte - Werden er in de nacht van maandag op dinsdag meerdere auto's open gebroken in Raalte Noord, aan de Nachtegaal, de Leeuwerik , de Fuut.
O.a. geluidsapparatuur, RCD spelers en veel soorten gereedschapp werden gestolen.
04-013714, 04-013773, 04-013899,


---


Auto uitgebrand

Raalte - Woensdagavond brandde de personenauto van de Deventernaar op de Heinoseweg geheel uit. Ter hoogte van Het Relaer bluste de brandweer de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De oorzaak van de brand is onbekend. (04-014123 )

---


Einde dagrapport Pers Salland


---- --


Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Dinsdag 03-feb-2004 07:00 uur
tot Woensdag 04-feb-2004 06:59 uur
Door : Mengs. Gerritsen
Piket: Mengs Gerritsen
---


137 INPLAATS VAN 80 KM PER UUR


Lemele - Op dinsdag 3 februari 2004 werd een 54 jarige automobilist uit Hooghalen bekeurd voor een forse snelheidsovertreding. De man reed met zijn auto over de Lemelerweg met een snelheid van 137 km/u alwaar 80 km is toegestaan. De overtreding werd geconstateerd met een lasercun. De bestuurder heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en een proces-verbaal ontvangen.
04-014068


BROMFIETSCONTROLE NOODZAKELIJK


Dedemsvaart - Tijdens een bromfietscontrole in Dedemsvaart, zijn op maandag 2 februari 9 bromfietsbestuurders bekeurd. Tweemaal voor het niet dragen van een helm en zevenmaal voor het rijden op een opgevoerde bromfiets.
04-013731


---- --


Dagrapport Pers Kampen
van Dinsdag 03-feb-2004 07:00 uur
tot Woensdag 04-feb-2004 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


Diefstal van scheepschroeven

KAMPEN - Dinsdagmorgen omstreeks 06.10 uur werd gemeld dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Haatlandhaven. Het bleek dat er een hek was opengebroken en dat op het bedrijfsterrein een vrachtauto in de berm stond weggezakt. Onder de vrachtauto lagen delen hekwerk. Uit onderzoek bleek dat met deze vrachtwagen via een aangrenzend terrein dwars door een hekwerk was gereden en daar vermoedelijk een groot aantal scheepschroeven had ingeladen. Vervolgens is de vrachtauto bij het wegrijden, vast komen te zitten in de blubber tussen genoemde bedrijven. De vrachtauto blijkt in Hoogeveen gestolen te zijn. Bij de diefstal is veel schade aangericht aan het bedrijf. De gehele achtergevel is zwaar beschadigd, het hek (zijkant) en het toegangshek zijn eveneens vernield.
(04-013681)


---


Verkeerscontrole

KAMPEN - Op dinsdag 3 februari 2004 is er een autogordel controle gehouden op de IJsselkade en op de Oranjesingel in Kampen. Er zijn 30 voertuigen gecontroleerd op de IJsselkade en 35 voertuigen op de Oranjesingel. Er zijn 11 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Verder is er nog een bekeuring uitgeschreven voor het niet-handsfree bellen tijden het autorijden en er is een fietser bekeurd omdat deze niet stopte voor een verkeerslicht die op rood stond.
(04-014004)


---


Overval op supermarkt opgelost

Kampen - Met de aanhouding van een 18-jarige jongeman uit Kampen is de overval op een supermarkt aan de Hendrik van Viandenstraat te Kampen opgelost. Op vrijdag 10 oktober liep de man met een mes de winkel binnen waarin zich op dat moment meerdere mensen bevonden. De man had een bivakmuts over het hoofd getrokken waardoor zijn gezicht niet herkenbaar was. Hij drukte het mes op de keel van de kassière en riep om geld. De kassière opende daarop de kassa en gaf daarbij de kassalade met het daarin aanwezige geld af aan de overvaller. Hierna rende de overvaller de winkel uit en verdween in de richting van het voormalige Stadsziekenhuis. De politie stelde in de afgelopen maanden een onderzoek in. Dit resulteerde in de aanhouding van de verdachte. Van het geld wat de man had buitgemaakt was niets meer over. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Einde dagrapport Pers Kampen


---- --


Persberichten Politie Zwolle
Dagrapport Pers Zwolle
van Dinsdag 03-feb-2004 07:00 uur
tot Woensdag 04-feb-2004 06:59 uur
piket: tel. (038) 496 38 91
---


Doorrijden na ongeval: bromfietser aangehouden
Zwolle - Op dinsdagmiddag kreeg de politie melding van een aanrijding tussen een auto en een bromfiets. De 16-jarige bestuurder van de bromfiets uit Zwolle reed met zijn bromfiets op het trottoir van de Klooienberglaan. Hij kwam uit de richting van de Handellaan. Uit de richting van de Sibeliusstraat kwam een auto bestuurd door een 34-jarige man uit Zwolle. De bromfietser reed tegen de auto aan waardoor schade aan de auto ontstond. Toen de politie bij het ongeval aankwam was de bromfietser al weg gereden. Door een getuigenverklaring wist de politie de bromfietser op te sporen en aan te houden omdat hij de plek van het ongeval had verlaten zonder zijn identeit bekend te maken.
(04-013942)


Automobilist negeert stopteken
Zwolle - Aan de Rijnlaan zag de politie op dinsdagmiddag een auto rijden waarvan men vermoedde dat deze niet APK gekeurd was. Aan de bestuurder van de auto werd een stopteken gegeven. Dit stopteken werd genegeerd en de automobilist reed met hoge snelheid de A28 op. De politie kon de auto staande houden. De auto bleek inderdaad niet APK gekeurd te zijn, een lekke uitlaat te hebben en een gladde achterband. De auto werd bestuurd door een 23-jarige Zwollenaar. De eigenaar van de auto zat als passagier in de auto. Bij controle bleek de 23-jarige bestuurder nog een aantal boetes en andere zaken te hebben openstaan. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
(04-013844)


Man gooit radarverklikker kapot
Zwolle - Aan de Katerdijk zag de politie op dinsdagmiddag een auto rijden met een radarontvangstapparaat. De auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Zwolle, werd staande gehouden. De man wilde niet dat zijn radarapparaat in beslag genomen werd en gooide het apparaat op de rijbaan aan splinters. De man kreeg een bekeuring voor het in het bezit hebben van een radarontvangstapparaat.
(04-014101)


Autodieven aangehouden
Zwolle - Op dinsdagavond zag de politie op het P&R terrein een auto met gedoofde lichten rondrijden. De politie zag op de parkeerplaats een man rondlopen die met een zaklantaarn in een auto scheen. Bij deze man stonden drie mannen die uit de auto met de gedoofde lichten waren gestapt. Bij het zien van de politie gingen de mannen er vandoor. Een man kon door de politie na een korte achtervolging direct aangehouden worden. De andere drie werden even later aangehouden door agenten die ter assistentie opgeroepen waren. De auto waar de mannen uit waren gekomen, bleek gestolen te zijn. De groep, bestaande uit een 18-jarige man uit Tilburg, een 17-jarige man uit Staphorst, een 17-jarige en een 18-jarige man uit Zwolle werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.
(04-014117)


Man gooit ruit in en steelt fiets
Zwolle - Op dinsdagavond om ongeveer 23.00 uur werd bij een winkel aan de Dijkstraat een ruit ingegooid en een vouwfiets uit de etalage werd weggenomen. Getuigen zagen de dader, een man gekleed in een witte trui, wegfietsen op de fiets. De politie stelt een onderzoek in.
(04-014110)


Einde dagrapport Pers Zwolle


---- --