Politie Amsterdam-Amstelland

Amokmaker in hotel
4-2-2004. Een 24-jarige Brit is vannacht gearresteerd in een hotel aan de Beursstraat nadat hij daar problemen had veroorzaakt. De man maakte amok in het hotel en pleegde vernielingen. Ook verliet hij zijn kamer om via het dak zijn weg te vervolgen. Mogelijk was het gebruik van hallucinerende paddestoelen de oorzaak van zijn misdragingen. Hij werd in zijn hotelkamer gearresteerd en is ingesloten. Reisbureau overvallen
4-2-2004. Drie gewapende mannen hebben dinsdag rond elf uur een overval gepleegd op een reisbureau aan de Wibautstraat. De daders zijn voortvluchtig. De overvallers kwamen de winkel binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Een medewerker werd hierbij met het wapen geslagen. De overvallers eisten geld en ook een aanwezige klant werd gedwongen om haar portemonnee af te geven. Met hun buit zijn de daders te voet gevlucht in de richting van de Tweede Oosterparkstraat.
---

Schoolinbrekers gearresteerd

4-2-2004. Vannacht zijn twee mannen van 25 en 23 jaar gearresteerd die hadden ingebroken in een school aan de Polderweg. Zij zijn ingesloten. Rond vier uur meldde een getuige de inbraak en gaf een signalement door. Agenten traceerden de twee verdachten in de omgeving en arresteerden hen.
Bovenregionale Rechercheteams rollen autobende op 4-2-2004. Dinsdagochtend 3 februari heeft personeel van het Bovenregionaal Rechercheteam Amsterdam/Amstelland en Gooi en Vechtstreek een grootschalig onderzoek naar autodiefstallen afgerond. Vandaag werden acht verdachten (in de leeftijd van 20 tot 50 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van het stelen, omkatten en verhandelen van de gestolen auto's. Bij de actie werden 10 voertuigen en een vuurwapen in beslag genomen. Daarnaast werd een hennepplantage opgerold.

Bij de politie was informatie over georganiseerde autodiefstal binnengekomen. Onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd een onderzoek gestart. Tijdens het speurwerk werd een criminele groep in kaart gebracht die op diverse plekken in Nederland actief was.

De politie zette tijdens de invallen ongeveer 130 politiemensen in, afkomstig van Bovenregionale Rechercheteams uit Amsterdam-Amstelland, Rotterdam en Noord-Brabant. Tevens was er ondersteuning uit de diverse Regiokorpsen.

De rechercheurs vielen op vijftien locaties, in Rotterdam en Tilburg, binnen. Hierbij werden doorzoekingen verricht. Bij dit onderzoek werden ook twee garagebedrijven in Rotterdam bezocht. Tijdens de invallen werd een aantal gestolen voertuigen en een vuurwapen aangetroffen. De gestolen en omgekatte auto's werden in een groot landelijk dagblad te koop aangeboden.
Vrouw in hand gestoken

4-2-2004. Een echtelijke twist liep gisteravond uit op een steekpartij waarbij een 43-jarige vrouw gewond raakte. Haar 37-jarige vriend meldde zich later die nacht aan het politiebureau.