MEESPIERSON FUND

Persbericht

MeesPierson Fund neemt grootste Nederlandse
winkelketen van verlichtingsspeciaalzaken
'Lampenier' over

Rotterdam, woensdag 4 februari 2004 - MeesPierson Informal Opportunity Fund BV (MeesPierson Fund) en Cordis Beheer BV hebben zeer recent overeenstemming bereikt en de overeenkomsten getekend inzake de overname door MeesPierson Fund van 100% van de aandelen in Lampenier BV. De levering van de aandelen zal, naar verwachting, in de tweede helft van deze maand plaatsvinden.

De huidige eigenaar, Cordis Beheer BV, zal per leveringsdatum ook de directiefunctie overdragen aan een nieuwe directeur die door MeesPierson Fund is aangezocht.

Lampenier BV is de grootste retailketen van verlichtingsspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf heeft 75 vestigingen, waarvan 40 filialen en 35 franchise zaken, verspreid over Nederland. Het hoofdkantoor en het centrale distributiecentrum van het bedrijf zijn gevestigd in Best. Lampenier BV heeft ongeveer 200 medewerkers in dienst.

MeesPierson Fund is een fonds van informal investors en investeert in niet-beursgenoteerde ondernemingen. De toegevoegde waarde van het fonds bestaat - naast de inbreng van kapitaal - uit de expertise en kennis die de informal investors aan de diverse investeringen koppelen. MeesPierson Fund streeft ernaar om na een intensieve periode van verbetering en groei haar participaties te vervreemden.

In een korte periode na de overname van foodproducent Cold Food BV en het merk Van Dobben, heeft MeesPierson Fund een nieuwe interessante overname gerealiseerd.

De overname past in de strategie van MeesPierson Fund, omdat Lampenier BV een gezonde onderneming is met een sterke marktpositie en goede vooruitzichten. Vanuit deze basis heeft het bedrijf voldoende mogelijkheden om de bestaande positie verder te versterken en uit te bouwen.