Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Einddatum herstelverzoek I&R-gegevens slachtpremie

4 februari 2004 -
Rundveehouders krijgen geen slachtpremie uitgekeerd als in de I&R-gegevens tegenstrijdigheden voorkomen. Veehouders die deelnemen aan de runderpremieregelingen volwassen runderen in het premiejaar 2003, hebben daarom nog tot 1 april 2004 (dus uiterlijk tot en met 31 maart 2004) de tijd om herstelverzoeken in te dienen bij het I&R-bureau van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Herstelverzoeken die op of ná 1 april 2004 door het I&R-bureau worden ontvangen, worden door LASER niet meegenomen in de beoordeling en vaststelling van de slachtpremie over het premiejaar 2003. Het I&R- bureau zal deze herstelverzoeken wel verwerken.

Sinds januari 2003 ontvangen veehouders, zodra er een onjuistheid in de registratie van runderen is ontstaan, een overzicht 'Rundverblijfplaatsen' of een overzicht 'Rund Bedrijf Blokkades'. Aan de hand van de meegestuurde instructie kan de veehouder direct overgaan tot herstel. Verder moet de rundveehouder ieder kwartaal, na ontvangst van de stallijst, controleren of alle runderen correct geregistreerd zijn. Daarbij kan de veehouder gebruik maken van de terugluisterfunctie in het Voice Response systeem (keuze vijf). Met deze functie is te beluisteren of een rund een verplaatsingsverbod heeft.

Een herstelverzoek kan ingediend worden door middel van een 'overzicht Rundverblijfplaatsen'. Dit formulier kunt u opvragen bij LNV/I&R, 0900 - 2020497 of bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), 0900 - 2023030.

Meer informatie is te verkrijgen bij Het LNV-Loket, telefoon 0800-22 333 22 of via internet www.minlnv.nl/loket.