Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 februari 2004

Rijden onder invloed

Rijgedrag automobilist valt op, is onder invloed

Enschede

Woensdagmorgen 4 februari om ongeveer 03.30 uur viel op de Oliemolensingel in Enschede, het rijgedrag van een automobilist op. Zijn snelheid was boven het toegestane en zonder gas terug te nemen werden kruisingen gepasseerd. Hij, een 33 jr. Enschedeer, werd op de Voortsweg in Enschede een stopteken gegeven waaraan hij voldeed. Alcoholgebruik bleek en de man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.26 promille uitwees. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-014065)

Zonder verzekering

Haaksbergenaar nog steeds zonder autoverzekering

Haaksbergen

Dinsdagmiddag 3 februari werd om ongeveer 16 uur op de Industriestraat in Haaksbergen een 22 jr. automobilist uit Haaksbergen gesignaleerd in zijn auto. Het was de politiemensen bekend dat de auto waarin de 22 jr. reed niet was verzekerd. Hij werd gecontroleerd en hij vertelde dat de politiemensen het fout hadden en dat hij ondertussen wel verzekerd was. Hem werd beloofd dat een en ander nagetrokken zou worden. Navraag bij de verzekeringsmaatschappij leerde dat de 22 jr. nog niet was verzekerd omdat hij nog een schuld had bij de maatschappij en dat hij daarom sinds 6 september 2003 uit de verzekering was gezet en ook nergens anders verzekerd kon zijn. Een half uurtje later, om ongeveer 16.30 uur, werd de 22 jr. in zijn auto gesignaleerd op de C. Trooststraat in Haaksbergen. Opnieuw is hij aan de kant gezet en zijn auto werd afgesleept. Deze kan hij terug krijgen als de verzekering in orde is en hij de sleepkosten heeft betaald. Proces-verbaal wordt opgemaakt.(bps: 04-013913)

Veelplegers op herhaling

Twee veelplegers opnieuw aangehouden bij winkeldiefstal, beiden worden voorgeleid

Enschede

Dinsdag 3 februari werden in de binnenstad van Enschede bij het plegen van winkeldiefstal, twee veelplegers aangehouden. Omstreeks 10.35 uur werd bij een supermarkt aan de Noorderhagen in Enschede een 32 jr. Enschedeer gepakt en om 15.40 uur bij een winkel aan de Haverstraatpassage in Enschede en 36 jr. Enschedeer. Omdat beiden voorkomen op de lijst van veelplegers, zijn beiden opgesloten en zij zullen zich bij justitie in Almelo moeten verantwoorden. Donderdag de 5e wordt de 32 jr. voorgeleid en vrijdag de 6e de 36 jr. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-013656 / 04-013868)

Hennepplantage ontmanteld

265 hennepplanten en de nodige apparatuur vernietigd

Enschede

Dinsdagmiddag 3 februari werd in een woning aan de Assinklanden in Enschede een hennepplantage aangetroffen. In totaal werden 265 planten en de nodige apparatuur in beslag genomen en in opdracht van de officier van justitie daarna vernietigd. Tegen de 36 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-011650)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --