Politie Zuid-Holland-Zuid

040204 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

04-02-2004 - Persberichten district II

BRAND
SLIEDRECHT- Een tuinhuisje is volledig in rook opgegaan. Op dinsdagmorgen 3 februari 2004 kwamen er vlammen uit het dak van het tuinhuisje op de Sportlaan. De vlammen reikten tot 10 meter hoog. Oorzaak is vermoedelijk een gasfles die begon af te blazen. De politie sluit brandstichting echter niet uit. De brandweer heeft de brand geblust. De brand is niet overgeslagen.

INBRAAK BIJ FYSIOTHERAPEUT
PAPENDRECHT- Bij een fysiotherapeut aan de Haagbeukhof is ingebroken. In de nacht van maandag op dinsdag 3 februari is geprobeerd het slot van de achterdeur van de praktijkruimte te forceren. Toen dit mislukte heeft men een raam opengebroken. Uit het pand werd een computer en een telefoon weggenomen.

VERLICHTINGSCONTROLE
GORINCHEM- De politie heeft een verlichtingscontrole gehouden op de Stoep van Ceelen. Dit was op dinsdagmorgen 3 februari 2004. De politie schreef 10 bekeuringen uit aan fietsers die hun fiets niet of gedeeltelijk niet hadden verlicht.

INBRAAK BEDRIJF
LEERDAM- In de nacht van maandag 2 februari op dinsdag 3 februari 2004 is ingebroken bij een bedrijf aan de Fonteinstraat. Nadat de achterdeur werd geforceerd kon men binnenkomen. Binnen werd nog een tussendeur opengebroken. Gestolen zijn ruim 50 mobiele telefoons met een waarde van ongeveer 20.000 euro, telefoonkaarten, een kluis en een kassa met daarin geld. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

VRACHTAUTO TEGEN VIADUCT
HOOGBLOKLAND- Een Belgische vrachtauto heeft een viaduct geramd. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 3 februari 2004, omstreeks 12.05 uur op de Rijksweg A 27 onder Hoogblokland. De vrachtauto, bestuurd door een 41 jarige man uit het Belgische Sint-Truiden, was geladen met een kraan. Door onbekende oorzaak is de kraan zodanig omhoog gekomen dat deze ruim boven de 4,40 meter uitkwam en ramde het ongeveer 4,40 meter hoge viaduct. De kraan kantelde en de oplegger scheurde gedeeltelijk. Tengevolge van de aanrijding ontstond zware betonschade aan het viaduct. Vallende steengruis beschadigde een personenauto. De chauffeur klaagde over een pijnlijke nek. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij een scheurtje in een rib had opgelopen. Ook had hij last van spierpijn. Na behandeling mocht de man naar huis. Na overleg met de officier van justitie kreeg de chauffeur een boete van 1000 euro. De oplegger raakte zwaar beschadigd.

AUTO TEGEN BOOM
PAPENDRECHT- Een 20 jarige vrouw uit Papendrecht is met haar personenauto tegen een boom gebotst. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 3 februari 2004, omstreeks 17.15 uur, op de Randwijk. De vrouw is per ambulance met schaafwonden en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw reed met haar personenauto over de Randwijk komende vanuit de richting burgemeester Keijzerweg, verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste tegen een naast de weg staande boom.