Koninklijke BAM Groep

BAM met aanbesteding DBFM-contract Montaigne 2005 in laatste fase

04-02-2004 Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

Capelle aan den IJssel, 4 februari 2004 BAM Utiliteitsbouw (via HBG Bouw en Vastgoed) behoort tot de laatste twee aanbieders die door de gemeente Den Haag zijn uitgenodigd tot de onderhandelingsfase voor het zogenoemde DBFM-contract Montaigne 2005.

De Engelse afkorting DBFM betekent dat de opdrachtnemer verantwoordelijk is voor Ontwerp, Bouw, Financiering, Onderhoud, alsook voor het facilitair management. Het project betreft de totstandkoming en het beheer voor een periode van dertig jaar van het Montaigne Lyceum. Deze school voor 1.200 leerlingen is geprojecteerd in de Haagse wijk Ypenburg. Het is voor het eerst in Nederland dat een dergelijk project door middel van een DBFM-contract tot stand komt. Eind maart zal BAM Utiliteitsbouw een eindbod bij opdrachtgever gemeente Den Haag neerleggen.

De Britse utiliteitsbouwdochter van Koninklijke BAM Groep (HBG Construction) heeft in het Verenigd Koninkrijk al veel ervaring opgedaan met DBFM-overeenkomsten. HBG Construction beheert diverse medische centra en politiebureaus, alsook scholen. In Nederland ligt de ervaring met dergelijke contractvormen vooral op het gebied van infrastructuur. Koninklijke BAM Groep is betrokken bij de totstandkoming van onder meer de hogesnelheidslijn en de snelweg A59. Recentelijk heeft het consortium Wâldwei.com, waarvan BAM deel uitmaakt, het contract getekend voor de aanleg, financiering en beheer van een stuk van de N31.

Nadere informatie:
Ing. G.A. Zijderveld, BAM Utiliteitsbouw bv, regio Rotterdam, (010) 447 96 27.