Politie Friesland

Politieberichten 4/2 07.00 t/m 13.00 uur

Fryslân 04-02-2004 - Voor informatie kunt u terecht bij Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarden: inbraak school
Tussen dinsdag 18.15 en woensdag 07.00 uur is er ingebroken in een school aan het aan het Schooldijkje. Men heeft door middel van stenen twee ruiten vernield. Er zijn twee radiocassetterecorders weggenomen. Een 43-jarige inwoner uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Op woensdag tussen 01.00 en 07.00 uur is er ingebroken in een woning gelegen aan Achter de Hoven. Men heeft een raampje geforceerd en uit de woning zijn enkele honderden euros weggenomen. De 25-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Beetsterzwaag: autoinbraak
Tussen dinsdag 23.00 en woensdag 07.30 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan het Kerkepad Oost. Men heeft het linker voorportier ingeslagen en de radio/cd-speler en een electronische zakagenda gestolen. De 33-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Lemmer: winkeldiefstal
Op woensdag om 10.00 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden bij een supermarkt aan de Sluisweg. Een 59-jarige inwoner uit Lemmer had enkele boodschappen in zijn tas gestopt zonder die af te rekenen. De verdachte is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Beetsterzwaag: getuigen gezocht
De politie heeft maandag aan de Poostweg een aanhangwagen aangetroffen met daarin chemisch afval. Dit afval is waarschijnlijk afkomstig van een XTC-laboratorium. De aanhangwagen was door zijn assen gezakt en is daarom achtergelaten. De politie komt daarom graag in contact met getuigen die hebben gezien wie de aanhangwagen heeft achtergelaten, via telefoonnummer (0900) 88 44.