Partij van de Arbeid


Den Haag, 4 februari 2004


Vragen van de leden Verdaas en Samsom (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat.


* Heeft u kennis genomen van de uitspraak van de rechtbank in 's Gravenhage in de zaak tussen vereniging Milieudefensie en de Staat der Nederlanden d.d. 4-2-2004 ?


* Op welke wijze bent u van plan invulling te geven aan de uitspraak van de voorzieningenrechter dat de Staat der Nederlanden met voortvarendheid moet doorgaan met de ontwikkeling van het statisch causaal model?


* Hoe schat u de kansen in dat op 31-12-2005 een statisch causaal model gereed is?


* Welke gevolgen heeft deze uitspraak voor de Nota van Wijziging (van wetswijziging naar aanleiding van de motie-Baarda), die u, blijkens de brief van de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat d.d. 19-1-2003, op korte termijn richting de Tweede Kamer zou zenden?


* In welke vorm zult u in de voorgenomen wetswijziging invulling geven aan een nieuwe vorm van groepsrisicobeleid?


* Bent u voornemens in de wetswijziging de komst van een (statistisch) causaal model te schrappen, of de het gereedkomen van dit model in tijd te vertragen?


* Hoe anticipeert u op de mogelijke verwerping of vertraging die bij de behandeling van de wetswijziging kan ontstaan?


* Wat zijn de consequenties van deze uitspraak voor de hoeveelheid vliegbewegingen op Schiphol, zolang de wetswijziging nog niet van kracht is?


Zaak met rolnummer KG 03/143 / LJN-nummer AO2967


---

Tweede Kamer der Staten-Generaal

www.tweedekamer.nl