Gemeente Amsterdam

Einde nachtelijke geluidsoverlast bij metro in Gein nabij
4 februari 2004 - Stadsdeel Zuidoost
Pieter Litjens, portefeuillehouder Beheer en Milieu heeft in de afgelopen periode intensief overlegd met omwonenden, het GVB en met wethouder Maij over de nachtelijke geluidsoverlast van de metrotreinen op de opstelplaatsen bij metrostation Gein. Dit overleg heeft geleid tot de toezegging van het GVB om een geluidsscherm te plaatsen. Hierdoor moet de geluidsoverlast voor de bewoners in de toekomst worden voorkomen. Het geluidsscherm zal naar verwachting medio 2005 gereed zijn.

Al geruime tijd geleden hebben omwonenden bij het GVB, de gemeente en het stadsdeel aan de bel getrokken over de nachtelijke geluidsoverlast van de metrotreinen. Vooral in de winterperiode als generatoren moesten blijven draaien om bevriezing te voorkomen. Toegestane geluidsnormen werden hierbij ruim overschreden.

De inzet van Litjens heeft er toe geleid dat vandaag het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam heeft besloten een krediet beschikbaar te stellen van ruim twee miljoen euro voor het plaatsen van de geluidsschermen. Litjens geeft aan blij te zijn met de opstellingvan de centrale stad: "de medewerking van wethouders Maij en Van der Horst maken het mogelijk dat na meer dan 18 jaar geluidsoverlast de belangen van de bewoners eindelijk tot hun recht komen".

Het voorgestelde krediet beslaat de kosten voor de voorbereiding en uitvoering van de plaatsing van de geluidsschermen. Het is de bedoeling dat met de werkzaamheden vóór het winterseizoen 2004-2005 wordt begonnen, zodat het rond de zomer van 2005 gereed is.

Woensdag 11 februari wordt de voordracht behandeld in de gemeentelijke commissie Verkeer, Vervoer en Infrastructuur waarna de gemeenteraad zich op 25 februari hierover kan uitspreken.

© Gemeente Amsterdam