Ingezonden persbericht


CommScope rondt overname Connectivity Solutions-activiteiten van Avaya af

HICKORY, North Carolina, VS -- CommScope, Inc. (NYSE: CTV) maakt de overname van de Connectivity Solutions-activiteiten (ACS) van Avaya, Inc. (NYSE: AV) definitief. De overeenkomst geldt voor nagenoeg alle ACS-activiteiten, uitgezonderd bepaalde internationale activiteiten die later dit jaar zullen worden overgenomen. De overname is per 31 januari 2004 effectief.

De overname resulteert in een krachtige combinatie van marktleiders op het gebied van connectiviteitsoplossingen voor bedrijfstoepassingen en kabel voor Hybrid Fiber Coaxial-toepassingen (HFC). De strategische overname vergroot de leiderschapspositie van CommScope in de 'last mile' van de telecommunicatie.

"Met deze overname zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van de telecommunicatie-industrie", zegt Frank M. Drendel, CEO van CommScope. "Deze combinatie van oplossingen biedt onze klanten en businesspartners een duidelijke toegevoegde waarde."

"SYSTIMAX® Solutions, ons nieuwe dochterbedrijf voor zakelijke connectiviteitsoplossingen, wordt al erkend als marktleider op het gebied van gestructureerde bekabelingssystemen. We vergroten het onderscheidend vermogen nog verder door bijvoorbeeld aanvullende technologieën aan te bieden. Bovendien kondigen we hiermee ook de nieuwe CommScope Carrier Solutions(tm)-groep aan, die kasten, kabels en apparatuuroplossingen zal leveren aan telecom service providers." De totale impact van de overname van de ACS-activiteiten op de balans wijkt af van de eerdere aankondiging door een hogere cashuitbetaling en de overdracht van minder gewone CommScope-aandelen dan eerder aangekondigd. De totale aankoopprijs bestaat uit $250 miljoen contant geld, onderworpen aan aanpassingen op basis van de slotkoersen, en ongeveer 1,8 miljoen gewone CommScope-aandelen. Ten tijde van de aankondiging van de overeenkomst tussen CommScope en Avaya op 27 oktober 2003 werd de waarde van deze aandelen geschat op $22,9 miljoen. Bij het afsluiten van de activiteiten op 30 januari 2004 werd deze waarde geschat op $32,8 miljoen. Bovendien zal CommScope een betalingsverplichting van maximaal $65 miljoen overnemen, die hoofdzakelijk betrekking heeft op werknemersuitkeringen.

Het contante gedeelte van de aankoopprijs bestaat uit $150 miljoen uit het bestaande kassaldo van CommScope en $100 miljoen uit leningen onder een nieuwe, gedekte kredietfaciliteit van $185 miljoen met een looptijd van vijf jaar. De nieuwe kredietfaciliteit, die de vorige kredietfaciliteit van CommScope vervangt, bestaat uit een termijnlening van $75 miljoen en een doorlopende-kredietfaciliteit van $110 miljoen, en wordt gewaarborgd en opgesteld door Wachovia Securities. CommScope had vanaf 31 december 2003 ongeveer $206 miljoen contanten en beschikbare middelen op zijn balans. Het bedrijf wil de resultaten van het vierde kwartaal van 2003 op 19 februari 2004 bekendmaken.

# # #

Over CommScope
CommScope (NYSE: CTV - http://www.commscope.com) is wereldwijd marktleider in het ontwerp en de productie van 'last mile'-kabel en -connectiviteitsoplossingen voor communicatienetwerken. Het bedrijf is wereldmarktleider in gestructureerde kabelsystemen voor bedrijfstoepassingen en 's werelds grootste producent van coaxiale kabels voor Hybrid Fiber Coaxial-toepassingen (HFC). Dankzij een uitstekende R&D combineert CommScope technische ervaring en eigen technologie met mondiale productiecapaciteit. Hierdoor biedt CommScope klanten hoogwaardige bekabelingsoplossingen of kabels voor draadloze oplossingen van het kantoor naar thuis.