Ingezonden persbericht


Bridgelessen voor blinden en slechtzienden per e-mail

Roosendaal 29-01-'04 Geachte Redactie,

Met genoegen deel ik u mee dat per 29 Januari 2004 in Nederland en Belgie is gestart met bridgelessen voor: BLINDEN EN SLECHTZIENDEN.. per E-MAIL.
DOEL: Integratie en verbetering levenskwaliteit!

Natuurlijk dienen de cursisten OF een begeleider(ster)te beschikken over een computer met leesprogramma, hetgeen tegenwoordig echter veelal het geval is. Uit ervaring hiermee bleek de werking hiervan perfect. Voor groepen kan iemand de les op de groep overbrengen.

DE VOORDELEN VOOR DEZE GROEP.
Een cursist(e) is zodoende niet afhankelijk of een docent hen wel in de cursusgroep wil/kan plaatsen, want er zijn natuurlijk enkele aanpassingen nodig. Er zijn docenten die graag meedoen aan het project, doch ondanks hun inspanningen te weinig cursisten krijgen om als GROEP te starten, hetgeen teleurstellend werkt. Dit probleem is hiermee verholpen.

De Slechtzienden en Blinden hoeven 's avonds de straat niet meer over om naar les te gaan. Het probleem dat een docent per openbaar vervoer bereikbaar dient te zijn is hiermee ook opgelost. De angst om te falen, die in deze groep een rol speelt is weg, want men kan het thuis in de anonimiteit uitproberen.

Men leert in zijn/haar eigen tempo.
Men zoekt zelf vrienden familie of kennissen om mee te kunnen oefenen. Cursisten die zich in Februari melden moeten normaliter wachten tot September om deel te kunnen nemen, als zij er dan nog zin in hebben!

PER E-MAIL IS ER GEEN WACHTTIJD! Men kan elke dag/week beginnen. DE START: Heeft op 29 Januari 2004 plaatsgevonden.

Voor Nederland ligt de uitvoering bij bridgedocente Mw. Rosien Pot rosien@home.nl aangesloten bij de Nederlandse bridgebond.

Voor Belgie ligt de uitvoering bij bridgedocent Marc Lemaitre, marc.lemaitre@chello.nl

ALGEMENE INFORMATIE.
Zie www.bridge-vis-handicap.tk ,
Verder is besloten deze nieuwe toepassing voor vis.gehandicapten bij zoveel mogelijk andere landen te introduceren, zodat elk land zijn eigen e-mail adres heeft.

UW HULP ter bekendmaking wordt zeer op prijs gesteld. Met dank voor plaatsing en vriendelijke groeten, hoogachtend, Mau Cohen, projectleider,bridgedocent/auteur Jacob Catslaan 11. tel. 0165-533784 te Roosendaal.

---- --