Ingezonden persbericht


TDK Systems introduceert Bluetooth in de verticale markten

Persbericht

4 februari 2004

In enkele uren overstappen op draadloos en meer dan 280.000 Euro besparen

~ nieuwste blu2i module en development kit van TDK Systems bespaart 18 maanden Bluetooth installatietijd ~

Ontwikkelaars en designtechnici kunnen eindelijk de traditionele draadloze ontwikkelingscyclus doorbreken, de installatietijd tot een paar uur verkorten en de kosten beperken tot niet meer dan 215 Euro.

Met de blu2i development kit kunnen twee apparaten via Bluetooth in een paar uur draadloos op elkaar aangesloten worden. Hiermee is het mogelijk om het concept van Bluetooth-applicaties snel aan collega s en projectmanagers te demonstreren en ze vervolgens te evalueren, voordat er meer tijd in de ontwikkeling en installatie geïnvesteerd wordt.

Met de nieuwste development kit voor de blu2i intelligent modules van TDK Systems Europe kan het draadloze gemak van Bluetooth sneller dan ooit in nieuwe en bestaande producten worden geïntegreerd. Het Bluetooth-protocol-stack is ingebouwd in blu2i apparatuur en kan elk product, dat over een standaard seriële aansluiting beschikt, met een minimale designaanpassing draadloos maken.

De kit bestaat uit een moederbord, een blu2i module, een TDK Systems USB Adaptor en documentatie op CD.

TDK Systems heeft uitgerekend dat organisaties die Bluetooth-producten ontwikkelen met blu2i tussen de 200.000 en 315.000 Euro kunnen besparen. Dit is gebaseerd op de 18 maanden die bespaard kan worden op het installeren van de hard- en software. Daarnaast worden er belangrijke kosten bespaard op het niet hoeven te verkrijgen van de Bluetooth-goedkeuring en gerelateerde installatiekosten. Dit is afgezien van de extra investeringen in trainingen, research & development en vaardigheden die noodzakelijk zijn om Bluetooth vanaf het begin in machines en apparaten in te bouwen.

"Kabels sluiten niet alleen producten op elkaar aan," stelt Nick Hunn, managing director bij TDK Systems. "Ze veroordelen ook elektronicadesigners tot dezelfde achterhaalde, gereglementeerde principes die het uiterlijk, de werking en de beperkingen van producten uit de jaren vijftig hebben. Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan."

"Wij hebben op grote schaal geïnvesteerd in R&D, zodat ontwikkelaars dat niet meer hoeven te doen," vervolgt Hunn. "Los van de vaardigheden die ontwikkelaars zich eigen moeten maken omtrent radiofrequenties en Bluetooth- goedkeuringen, is de ontwikkeling van nieuwe producten al kostbaar genoeg. Wij zijn ervan overtuigd dat vooraf goedgekeurde blu2i modules ontwerpers de vrijheid geven richtingen te kiezen waarvan ze tot dusver slechts konden dromen. We hebben het ten slotte over een tijdsbestek van slechts enkele uren om twee producten via Bluetooth op elkaar aan te sluiten in plaats van de gebruikelijke 18 maanden. Dit in combinatie met de lage kosten per stuk maken Bluetooth tot een overtuigende oplossing met een laag risico voor de designindustrie."

De modules beschikken over de nieuwste chiptechnologie en protocol-stacks en bieden een ruime sortering aan interfaces inclusief RS232 en PCMCIA. TDK Systems heeft de blu2i reeks ontwikkeld met het oog op de volgende toepassingen:

Beveiliging
De miniatuur blu2i module kan in ieder beveiligingsapparaat voor draadloze identificatie en verificatie worden ingebouwd. Het product is in het bijzonder geschikt om te voldoen aan de nieuwe vraag naar biometrische beveiligingssensoren, zoals draagbare apparatuur voor vingerafdrukken en identificatie. Deze kunnen op drukke plaatsen worden ingezet, zoals vliegvelden.

Medische toepassingen
TDK Systems werkt al samen met ontwerpers van medische producten in de Verenigde Staten om bekabeling overbodig te maken. Het gaat hier om apparaten die worden gebruikt voor het meten en opslaan van patiëntgegevens. Door blu2i in te bouwen in de accu s van life-support apparatuur in ambulances, kan patiëntinformatie automatisch naar de operatiekamer worden overgebracht op het moment dat de ambulance bij de Eerste hulp arriveert.

Detailhandel
blu2i maakt de ontwikkeling van draadloze chip- & PIN-applicaties mogelijk. Door Bluetooth te integreren in de lezers voor creditcards en bankpassen, kunnen medewerkers van hotels en restaurants op de plaats van de dienstverlening de gegevens op de kaarten en passen registreren. Hierdoor wordt de veiligheid vergroot en kunnen meerdere transacties tegelijkertijd worden verwerkt.

Lifestyle
De blu2i module kan snel en eenvoudig worden opgenomen in het ontwerp van lifestyle producten, zoals fitnessapparatuur. Informatie kan draadloos geregistreerd worden, zoals hartslag, calorieverbruik en algehele prestatie. Ook pasjes voor de sportschool, bibliotheek en andere vrijetijdstoepassingen kunnen Bluetooth-geschikt worden gemaakt, zodat handmatige registratie of aanmelding niet langer meer nodig is.

Voor alle hierboven beschreven toepassingsgebieden zijn informatierapporten met toepassingsvoorbeelden verkrijgbaar. Details hierover en informatie over distributeurs zoals Spectre, Amplicon Liveline en Abacus Polar vindt u op www.blu2i.com.

De reeks blu2i adaptors heeft een prijs van 85 Euro per afzonderlijke unit, met volumekortingen bij bestellingen tot 10.000 stuks.

(733 woorden)

INFORMATIE VOOR REDACTEUREN

Over TDK Systems Europe
TDK Systems, een vaste divisie van TDK Corporation, is gespecialiseerd in het ontwerp en de ontwikkeling van producten voor de bekabelde en draadloze markten. TDK Systems is in 1997 opgericht en beschikt over meer dan 60 medewerkers in het kantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm.

TDK Systems, een van eerste bedrijven dat zich richtte op de ontwikkeling van LAN en Modem PC-kaarten, is een erkende koploper op het gebied van GSM- en GPRS-connectiviteit en levert momenteel componenten aan het merendeel van de grote handset-fabrikanten.

De diepgaande kennis van zowel PC als telecom plaatst TDK Systems in een unieke positie om oplossingen voor de draadloze markt te ontwikkelen. Het bedrijf is een van de oprichters van het Bluetooth Consortium en is actief in het onderzoeken en ontwikkelen van een brede reeks Bluetooth hardware- en softwareoplossingen. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn gericht op het leveren van praktische draadloze oplossingen voor de eindgebruiker, waarbij het hoogst haalbare op het gebied van compatibiliteit en interoperabiliteit wordt geboden.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00Fax: +31 (0)40-235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---