Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

04-02-2004
openbare besluitenlijst college van B&W

Besluitenlijst vergadering B en W Datum: 27 januari 2003

NR. AFD. ONDERWERP BESLUIT B EN W

0. ALGEMEEN BESTUUR

0-2 POI Slip van sectie BO d.d. 20-1-2004, n.a.v. gesprek met bezwaar-schriftencommissie. Conform advies.
In te stemmen met het invoeren van een interventieperiode en een regeling voor de aanlevering van dossierstukken voor de behandeling van bezwaarschriften.
0-3 INW Slip van sectie Inwonerszaken dd. 22-01-2004 inz. Personele situatie secties Inkomenszaken en Administratie&Ondersteuning. Het betreft een herschikking/vervanging binnen bestaande middelen. Het college stemt in met de vervanging van 29 personeelsuren binnen de secties Inkomenszaken en Administratie&Ondersteuning.

3. ECONOMISCHE ZAKEN

3-1 VROM Slip van afd. VROM d.d. 24-11-2003, inzake overeenkomst inzake Eurosport. Conform advies.
Te besluiten een nieuwe overeenkomst aan te gaan met Eurosport met een looptijd van 3 jaar waarin opgenomen de tarieven van in de toelichting genoemd voorstel A.

5. CULTUUR EN RECREATIE

5-1 INW/BEL Slip van sectie Beleid d.d. 20-1-2004, inzake welzijnssubsidies 2004. Conform advies

1. het indexeringspercentage voor de subsidies vast te stellen op
2,25%
2. de subsidies 2004 toe te kennen zoals vermeld in bijlage I
3. middels een begrotingswijziging administratieve verrekening laten plaatsvinden tussen de verschillende begrotingsposten.
4. voor verhoging subsidie Stichting Welzijn Edam begroting wijzigen.
5-2 INW/BEL Slip van sectie Beleid d.d. 21-1-2004, inzake uitkomsten onderzoek Grondgebied/bestuursopdracht uitvoering haalbaarheidsonderzoek vernieuwing Seinpaal. Conform advies. Opdracht te verlenen voor uitvoering naar een haalbaarheids-onderzoek toekomst Seinpaal a.h.v. 3 offertes.
Daarbij toekomstige exploitatie meenemen.
5-3 INW/BEL Slip van sectie Beleid d.d. 21-1-2004, inzake Plan Coornhert. Weth. Smit heeft alle instellingen geïnformeerd. De nieuwe variant nieuwbouw op de plaats van Nohol is met enthousiasme ontvangen. Voor de commissie- en raadsvergadering van maart 2 varianten uitwerken.
Volgende collegevergadering opnieuw aan de orde met nadere berekeningen omtrent exploitatie.


6. SOCIALE VOORZIENINGEN EN
MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING

6-1 INW Slip van hoofd afd. INW d.d. 21-1-2004, inzake negatieve beslissingen m.b.t. sociale zaken en WVG c.a. Conform advies. Beslissen conform het gestelde in de toelichting onder 1 t/m 5.

8. RUIMTELIJKE ORDENING EN
VOLKSHUISVESTING

8-1 VROM Slip van afd. VROM d.d. 15-1-2004, inzake eerste stedebouwkundi-ge uitwerking met alternatieven voor woningbouw rond het stadion van FC Volendam. Het college bespreekt het voorstel met meerdere varianten.
Er zijn mogelijkheden voor invulling. Het college heeft bedenkingen ten aanzien van de hoogte. Er zijn de nodige vragen ten aanzien van vervangingskosten, de infrastructuur, de relatie met FC. Volendam, met name ten aanzien van de expo tribune. Nader overleg over grondprijs. Een reactie wordt tegemoet gezien.
8-2 VROM Slip van afd. VROM/RO d,d, 14-1-2004, n.a.v. rapport IMSA Amsterdam inzake Wetlands in IJsselmeer. Conform advies. Het IMSA rapport "Wetlands in het IJsselmeer" t.k. aannemen en akkoord gaan met conceptbrief.
8-3 VROM Slip van afd. VROM d.d. 15-1-2004, inzake welstandsnota. Conform advies.
De welstandsnota ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad; ter zake advies te vragen van de commissie VROM. 8-5 VROM Slip van afd. VROM d.d. 15-1-2004, inzake principe-verzoek tot bouwen koelwaterkelder buiten bouwvlak industrieterrein Oosthui-zerweg. Conform advies.
Instemmen met het verplaatsen van huidige koelreservoir op binnenplaats t.b.v. een nieuwe koelwaterkelder mits wordt voldaan aan de hierboven genoemde voorwaarden en medewerking verlenen aan het voeren van een vrijstellingsprocedure conform art. 19, lid 3 van de WRO.

8-6 VROM Slip van afd. VROM d.d. 21-10-2003, inzake bebouwing Noordzijde Oorgat + verkoop gemeentegrond. Conform advies. Instemmen met de stedebouwkundige bouwvoorwaarden m.b.t. de uitgifte van 4 kavels aan het Oorgat. De voornoemde (4) bouwkavels per openbare inschrijving aan particulieren verkopen tegen de genoemde minimale verkoopprijs volgens de toelichting. Tevens de genoemde recognitie-overeenkomst opzegging alsmede de huidige gebruikers een grondaanbieding doen van een deel van de in gebruik zijnde grondstroken van max. 5 m. breed. Daarnaast een bodemonderzoek laten verrichten op de genoemde 4 percelen alvorens tot publicatie over te gaan. Tenslotte verder onderhandelen met
dhr. Lagerburg m.b.t. de eventuele grondruil cf. de toelichting. 8-7 VROM Slip van afd. VROM d.d. 20-1-2004, inzake zienswijzen m.b.t. wijziging bouwplan Tinxgracht 7, 7a en 7b c.a. te Edam. Conform advies.
Bouwvergunning en vrijstelling te verlenen voor het wijzigings-plan Tinxgracht 7 etc.
8-8 VROM Slip van afd. VROM d.d. 14-1-2004, inzake afhandeling zienswijze Frantzen advocaten inzake bouwplan Cazemier, Klein Westerbuiten 6 te Edam. Conform advies.
Bouwvergunning en vrijstelling voor de dakkapel en balkon te verlenen. 8-9 VROM Slip van afd. VROM d.d. 14-1-2004, inzake carports Molenbuurt. Conform advies.
Het bestemmingsplan Edam-Zuid af te wachten en nog niet tot handhaving over te gaan.
8-10 IBZ/BO Slip van sectie BO d.d. 21-1-2004, n.a.v. advies bezwaarschriften-commissie, inzake bezwaarschrift Achmea Rechtsbijstand, verlenen bouwvergunning Baandervesting 107 voor het plaatsen van een dakkapel, het plaatsen van een balkon en het wijzigen van de achtergevel op het perceel Baandervesting 107. Conform advies. a.Overeenkomstig het bijgevoegde advies van de
bezwaar-schriftencommissie te besluiten; bezwaren ongegrond te verklaren.
b.Overeenkomstig de bijgevoegde conceptbrief Achmea Rechtsbijstand over uw besluit te informeren;
c.Overeenkomstig de bijgevoegde conceptbrief de houder van de bouwvergunning te informeren.

8-11 IBZ/BO Slip van sectie BO n.a.v. advies
bezwaarschriftencommissie, inzake bezwaarschrift A.M.M. Veerman, weigering bouwvergunning
dakkapellen Florijn 20. Conform advies.
a.Overeenkomstig het bijgevoegde advies van de
bezwaar-schriftencommissie te besluiten; bezwaren ongegrond te verklaren.
b.Overeenkomstig bijgevoegde conceptbrief de heer A.M.M. Veerman over uw besluit te informeren.
8-12 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d. 16-12-2003, inzake lichte bouwvergunning uitbreiden woning, Apolloplantsoen 1 in Volendam. Conform advies.
Bouwplan goedkeuren, medewerking verlenen via artikel 19 lid 3 WRO en Apolloplantsoen 2 legaliseren door middel van aanvraag vergunning. 8-13 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d. 13-1-2004, inzake reguliere bouwvergunning garage en tuinmuur De Wigge 50 in Volendam. Conform advies.
Verzoek afwijzen en betrokkene zijn bouwplan laten aanpassen. Vrijstelling wordt verleend voor de bouw van een garage met een maximale breedte van 4 m, een goothoogte van 3 m en een nokhoogte van 4.75 m.
8-14 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken d.d. 19-1-2004, inzake lichte bouwvergunning, uitbreiding woning W. Woutersstraat 35 in Volendam. Conform advies.
Verzoek afwijzen wegens strijd met het geldende bestemmings-plan op grond van artikel 44 van de Woningwet.
8-15 VROM Slip van sectie RO d.d. 20-1-2004, inzake verzoek van de heer Veerman experimentele woning bij "De Pieterman". Conform advies. In te stemmen met het sluiten van een overeenkomst met de heer A. Veerman, voor het plaatsen van een experimentele woning op het parkeerterrein van De Pieterman gedurende 2 jaar. 8-16 VROM Slip van sector grondgebied afd. VROM dd. 22-01-2004 inz. bouw- en milieuzaken inz. sloopvergunning De Blokkendoos-Siriusplein
1a- Volendam. Conform advies.
De bijgevoegde sloopvergunning te verlenen voor het slopen van de kleuterschool "De Blokkendoos" op Siriusplein 1a te Volendam.