1e persbericht van woensdag 4 februari 2004

Eindhoven 04-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Steekpartij op opvangcentrum

Bij een steekpartij op het opvangcentrum aan de Oirschotsedijk zijn woensdagmorgen rond 3.00 uur drie mannen gewond geraakt. Op een kamer was tussen enkele mannen onenigheid ontstaan over eigendommen. Later kwam een van de betrokkenen met een groep van ongeveer twintig mannen terug. De groep was gewapend met stokken en messen. Tijdens de vechtpartij die daar ontstond werden drie mannen neergestoken. Twee van hen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. Het derde slachtoffer kon na behandeling in een ziekenhuis weer terug naar het opvang centrum. De slachtoffers ( 25, 25 en 30 jaar oud) en zijn van Irakese afkomst. De politie heeft in de loop van de nacht een 31-jarige Irakees aangehouden en in verzekering gesteld. Er is een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht en aanleiding tot de steekpartij.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Dinsdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Hoogstraat en de Aalsterweg. Er werd speciaal gelet op de verlichting van fietsen. Er zijn 25 personen bekeurd die de verlichting van hun fiets niet in orde hadden.

Op het 18 Septemberplein werden zeventien fietsers en negen automobilisten bekeurd die hun verlichting niet in orde hadden.

Op de Vestdijk gingen nog eens twintig verkeersdeelnemers (vijftien fietsers, twee bromfietsers en drie automobilisten) op de bon omdat ze door rood reden.

Eindhoven: Jongens mishandeld

Maandag rond 10.15 uur zijn op de Meerveldhovenseweg twee jongens uit Eindhoven zonder enige aanleiding door een groep van vier jongens mishandeld. De twee slachtoffers waren op weg naar school en ter hoogte van het viaduct werden ze door een groep jongens klem gereden. Een van de jongens werd van zijn fiets geduwd en in het gezicht geslagen. Zijn fiets werd op slot gezet en de sleutel meegenomen. De andere jongen werd verschillende keren getrapt. Een bestuurder van een groene Citroen C5 stopte en kwam de twee jongens te hulp. De groep jongens vertrok toen. De politie is op zoek naar de man die de twee jongens te hulp kwam en ook naar eventuele getuigen van dit voorval. Zij kunnen bellen met de politie van Stratum - Gestel tel. 0900 8844.

Eindhoven: Verdachte van handel in harddrugs aangehouden

Na diverse overlastmeldingen uit de omgeving heeft de politie een onderzoek ingesteld naar handel in harddrugs vanuit een woning aan de Leenderweg. Dinsdagavond rond 23.10 uur werd in haar woning aan die straat een 23-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van de handel in harddrugs. In het pand werden een paar gram cocaïne aangetroffen. Eerder die avond werden zes mannen, variërend in leeftijd van 19 tot 36 jaar, aangehouden. Zij hadden de betreffende woning bezocht. Vijf van hen kwamen uit Eindhoven en één uit Laarbeek. Bij twee Eindhovenaren werd een paar gram cocaïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De zes verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. De 23-jarige vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Kassa weg na inbraak

Dinsdagavond rond 20.10 uur is ingebroken in een winkel aan de Corridor in Valkenswaard. Met een stoeptegel werd een ruit van de voordeur ingegooid. De dieven namen de kassa mee. Daarin zat alleen een klein bedrag aan wisselgeld. Na de inbraak hebben getuigen een donkerkleurige Chrysler Voyager weg zien rijden.

Valkenswaard: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagavond in Valkenswaard op de Leenderweg, de Waalreseweg de Dommelseweg en Den Haas verkeerscontroles gehouden. Er zijn elf fietsers op de bon gezet die de verlichting van hun fiets niet in orde hadden.

Nuenen: Rijbewijs ingenomen

Dinsdagavond rond 22.00 uur is op de Smits van Oyenlaan in Nuenen een 47-jarige Helmonder aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. Tijdens een ademtest blies de man ruim 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak in woning

Dinsdag tussen 18.45 en 23.30 uur is ingebroken in een woning aan de Prunus in Best. De inbrekers forceerden een raam aan de achterkant van de woning. Er is audioapparatuur verdwenen. Ook hebben de dieven drie tassen en een rugzak meegenomen, vermoedelijk om hun buit in mee te nemen.