Actueel

Staat dient door te gaan met ontwikkeling model interne en externe veiligheid Schiphol

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 4-02-2004

De voorzieningenrechter heeft vandaag in kort geding bepaald dat de Staat (het ministerie van VW en VROM) met voortvarendheid door moet gaan met de ontwikkeling van het statistisch causaal model zoals thans reeds in ontwikkeling is. Het model behelst de interne en externe veiligheid betreffende individuele en groepsrisico's in verband met het gebruik van de luchthaven Schiphol.

De Vereniging Milieudefensie vorderde o.a. dat de overheid voortvarend te werk zou gaan met de verdere ontwikkeling van het statistisch causaal model voor interne en externe veiligheid. Zij stelden ook een aantal termijnen waarbinnen de staat uiteindelijk de norm in wet- en regelgeving vastgelegd diende te hebben. Daarnaast vorderen zij dat de Staat hen maandelijks schriftelijk zou informeren over de voortgang.

De voorzieningenrechter heeft de eerste vordering van Milieudefensie toegewezen voorzover zij strekt tot die maatregelen die de voorzieningenrechter noodzakelijk acht. Omdat van de Staat niet het onmogelijke kan worden verlangd, wordt ervan uitgegaan dat verdere ontwikkeling van het statistisch causaal model ziet op het model waaraan thans wordt gewerkt.

De voorzieningenrechter heeft naar aanleiding van de laatste vordering bepaald dat de Staat eens per kwartaal schriftelijk Milieudefensie moet informeren over de voortgang.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AO2967

Zie het origineel