Ingezonden persbericht


Persbericht

Macromedia lanceert robohelp x5

Bedrijven besparen kosten en verhogen productiviteit dankzij XML ondersteuning en content management in de nieuwste versie RoboHelp

Utrecht, 4 februari 2004 - Macromedia (Nasdaq: MACR) lanceert Macromedia®® RoboHelp®® X5, de nieuwste versie van dé tool voor help authoring. De tool wordt door ontwikkelaars en technische schrijvers gebruikt om professionele helpsystemen en documentatie te creëren voor desktop- en Internet applicaties. In december 2003 nam Macromedia het bedrijf eHelp, de makers van RoboHelp, over. De X5-versie van RoboHelp biedt gebruikers nog krachtigere hulpmiddelen waaronder XML-ondersteuning, de mogelijkheid om vanop verschillende locaties content aan te passen en PDF-files te im- en exporteren, content management en team authoring mogelijkheden. Bovendien is ook het recent gelanceerde JavaHelp(tm) 2.0 van Sun Microsystems, Inc in het nieuwe product opgenomen.

FlashHelp(tm), een hulpformat dat efficiënt gebruik maakt van de beschikbare bandbreedte en prima samengaat met firewalls, zit eveneens vervat in RoboHelp X5. Dit format is gebaseerd op Macromedia Flash(tm), heeft zijn stabiliteit over populaire browsers en platforms heen al lang bewezen heeft. Rich Internet applications zullen door de mogelijkheid om een helpfunctie in te bouwen nog sneller ingeburgerd raken omdat steeds meer bedrijven deze applicaties op basis van Flash ontwikkelen. Voor meer informatie over RoboHelp X5 of om het product aan te kopen, surft u naar: http://www.macromedia.com/go/robohelp/.

"Macromedia is verheugd RoboHelp in zijn productassortiment te kunnen opnemen en zal de uitstekende reputatie waardoor RoboHelp marktleider geworden is, met plezier verder zetten," zegt Rob Burgess, CEO van Macromedia. "Dit product is het neusje van de zalm op het gebied van help authoring en maakt het ontwikkeldaars mogelijk om op eenvoudige wijze Flash gebaseerde helpfuncties te integreren in de digitale ervaring die ze creëren."

"We hebben RoboHelp X5 gecreëerd op basis van de wensenlijst van ontwikkelaars en de technisch schrijvers in het achterhoofd," zegt Anthony Olivier, senior vice president en general manager bij Macromedia. "Om in te spelen op industrietrends als telecommuting, ondersteuning bij werken op afstand en connected computing, hebben we zowel XML-ondersteuning als content management en team authoring mogelijkheden toegevoegd. Als jongste telg in de Macromedia familie, zullen we ernaar blijven streven om innovatieve technologieën op de markt te brengen die de help authoring industrie vooruit helpen."

RoboHelp wordt gezien als de industriestandaard in help authoring en vormt de basis voor miljoenen online help- en ondersteuningssystemen voor gebruikers wereldwijd. Ontwikkelaars en technisch schrijvers kunnen dankzij RoboHelp makkelijk professionele helpsystemen en documentatie voor desktop- en Internetapplicaties creëren, waaronder ook .NET en rich Internet applications.

"RoboHelp maakt het voor ons mogelijk om gebruikers via een online hulpplatform films, webpagina's en showcases te sturen," zegt Mark Bevins, software development manager bij Orion Studios. "Een keer dat de content aangemaakt is, publiceert RoboHelp de online tabellen en indexen automatisch en zorgt ervoor dat ze up-to-date blijven. RoboHelp X5 is een heel intuïtief en gebruiksvriendelijk product en een absolute must voor elk bedrijf of website."

Macromedia RoboHelp X5 omvat een groot aantal veelzijdige nieuwe features zoals XML-ondersteuning, content management, de mogelijkheid om vanaf verschillende locaties content aan te passen en PDF-files te im- en exporteren en team authoring capabilities. De XML-ondersteuning zorgt ervoor dat data eenvoudiger kunnen worden uitgewisseld en maakt het mogelijk dat content, afkomstig van verschillende bronnen opnieuw gebruikt kan worden. Gebruikers kunnen nuttige XML-content, zoals DocBook XML of XHTML formats, importeren en toevoegen aan hun hulpsystemen. Gestandaardiseerde projecten of losstaande onderwerpen kunnen bovendien makkelijk geëxporteerd worden. De content management features - rollback van de verschillende versies, mogelijkheid tot vermelden van datum en tijdstip van laatste aanpassing, audit trials, labels en comments, bestandsvergelijking en integratie met de belangrijkste beheersoftware - helpen gebruikers doorheen de hele levenscyclus van de content.

Het product laat ook toe dat personeel vanop verschillende locaties de mogelijkheid heeft om files in en uit te checken, informatie aan helpprojecten toe te voegen en veranderingen aan files te synchroniseren als de computers terug online zijn. Dankzij de team authoring mogelijkheid kan iedere persoon die tot een team behoort makkelijk bijdragen aan een project, wordt samenwerking gestimuleerd en de workflow gecoördineerd. Bovendien zorgt team authoring ervoor dat het helpsysteem kan uitgerust worden met features als check-in en check-out capabilities, toestemmingen, paswoordbeveiliging en administratieve tools.

Het intelligent importeren van PDF's in RoboHelp X5 maakt inhoud opgemaakt in PDF eenvoudig te bewerken en te exporteren als help content. Het product ondersteunt tevens het nieuwe JavaHelp 2.0 format van Sun. Voor meer informatie over de nieuwe features van RoboHelp X5, surf naar: http://www.macromedia.com/go/rhnew/.

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID

RoboHelp X5 is vanaf nu beschikbaar in de Macromedia Online Store, http://www.macromedia.com/store/. De prijs bedraagt 819 ¬ voor nieuwe gebruikers, 409 ¬ voor upgrades van RoboHelp 2002, RoboHelp X3 of RoboHelp X4. Vermelde prijzen zijn exclusief BTW.

OVER MACROMEDIA
Beleving werkt stimulerend. Macromedia is gedreven door de overtuiging dat grote ervaringen bedrijven groot maken. Onze software helpt miljoenen professionele gebruikers, ontwikkelaars en designers om efficiënte, fascinerende en memorabele ervaringen te creëren en af te leveren - op het Internet, op vaste dragers, op draadloze en digitale toestellen.

###

Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo, Macromedia Flash, Dreamweaver en Macromedia Flex zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten en in andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.

Meer informatie over Macromedia: http://www.macromedia.com

Macromedia - Wim Muijsert Leads United - Miek Gielkens

Tel: +31/30 750 40 84 Tel: +32/3 466 01 88

E-mail: wmuijsert@macromedia.com E-mail: miek.gielkens@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/3 466 01 88 - Fax: +32/3 466 01 80
www.leadsunited.com