Heuvelrug 15.30 uur

Utrecht 04-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Autoinbreker aangehouden

LEERSUM Naar aanleiding van een gemelde autoinbraak kon de politie in de vroege ochtend van woensdag 4 februari een 33-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden.

De man was weggevlucht uit de Weidelaan en op de Bongerdlaan een tuin ingelopen. Daar verborg hij zich voor de zoekende politieagenten. In de omgeving werden rugtassen met autoradios aangetroffen. Omdat er ook nog een tweede verdachte moest zijn werd een diensthond ingezet. Deze vond wel enige door de verdachte achtergelaten werktuigen maar trof niet de verdachte aan.

De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten voor nader onderzoek.

Controle op verboden

VEENENDAAL Bij een controle op het verbod om links- en rechtsaf te slaan werden op de kruising van de Boslaan met de Parallelweg 25 bestuurders bekeurd voor het overtreden van dit verbod. De controle vond plaats op woensdag 4 februari tussen 09.15 en 11.15 uur.

Bedreiger NS-medewerker aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft woensdagmorgen 4 februari een 15-jarige jongeman uit Rhenen aangehouden omdat hij op het station van Veenendaal een conducteur van de NS bedreigd had. De jongen had de conducteur beledigd en bedreigd omdat deze hem een bekeuring had gegeven voor het lopen over het spoor. De verdachte werd ingesloten en gehoord. Zijn moeder werd over zijn gedrag geinformeerd.