Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 4 februari

Alkmaar 04-02-2004 - 15.07 uur

Spookrijder
Alkmaar, woensdag 4 februari 2004
Op woensdagmorgen omstreeks 03.50 uur reed een personenauto over de A9 vanuit de richting Akersloot in de richting Alkmaar. De bestuurder reed daarbij op de verkeerde weghelft. Hij reed in de richting Ommering. Ook hier reed hij tegen het verkeer in. Bij de kruising met de Bestevaerstraat keerde hij zijn auto en reed weer terug in de richting Akersloot. Nog steeds reed hij op de verkeerde weghelft. De auto reed met hoge snelheid. Een politieauto, die op de juiste rijbaan de auto probeerde in te halen, reed 160 km per uur en kwam daarmee niet dichterbij. Een andere politieauto probeerde de spookrijder over de verkeerde weghelft te volgen, maar moest in verband met zijn veiligheid de achtervolging staken. De spookrijder werd niet meer achterhaald.
Op basis van het kenteken kon worden achterhaald dat de bestuurder een 24-jarige Alkmaarder was, die kort daarvoor in overspannen toestand de woning had verlaten. Omstreeks 06.25 uur werd de auto met de bestuurder aangetroffen in de Pruikenmakerstraat in Alkmaar. Hier kon de man worden aangehouden.

Alcoholcontrole
Heiloo, dinsdag 3 februari 2004.
Op dinsdagmiddag werd omstreeks 14.25 uur een 44-jarige man uit Heiloo in zijn woonplaats op de Stationsweg gecontroleerd. De bestuurder van een bestelauto bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 675 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Verlichtingscontrole
Heerhugowaard, woensdag 4 februari 2004.
Op woensdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Middenweg te Heerhugowaard. In totaal werden 40 fietsers gecontroleerd. Hiervan kregen er tien een bekeuring omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.

Inbraak in woning
Alkmaar, woensdag 4 februari 2004.
Van dinsdag op woensdag, tussen 18.00 en 00.30 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Boeierstraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door via het bovenlicht van de achterdeur. Uit de woning werd een spaarpot gestolen. Ook stond er een tas klaar waarin CD's waren gedaan. De dief heeft deze tas echter laten staan.