Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 4 februari

Hoorn 04-02-2004 - 15.11 uur

Verkeerscontrole

- Grootebroek, dinsdag 3 februari 2004.
Op dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Burg. Stuifbergenlaan in Grootebroek. In totaal kregen 33 bestuurders een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel om hadden. Een bestuurder kreeg bovendien een bekeuring omdat hij niet stopte toen een politiemedewerker hem een stopteken had gegeven.
- Westfriesland, dinsdag 3 februari 2004.
Op dinsdagmiddag werd door heel Westfriesland op snelheid gecontroleerd met behulp van een onopvallende videoauto. Hierbij worden snelle weggebruikers gevolgd en worden hun verkeersverrichtingen vastgelegd op video. In totaal kregen 7 bestuurders een bekeuring wegens te hoge snelheid. Op 50-kilometerwegen werden twee bestuurder bekeurd omdat zij respectievelijk 78 en 88 km reden. Op 80-kilometerwegen kregen vijf bestuurders een bekeuring. Hier varieerden de snelheden tussen de 111 en 140 km per uur.

- Hoogkarspel, woensdag 4 februari 2004.
Op woensdagmorgen werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Westerwijzend in Hoogkarspel. In totaal leverde dit tien overtredingen van de maximum snelheid van 50 km per uur op. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km per uur.

- Hoorn, woensdag 4 februari 2004.
Op woensdagmorgen werd een bromfietscontrole gehouden op de Blauwe Berg in Hoorn. In totaal werden veertig bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken er 23 een te groot vermogen te hebben. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een valhelm, defecte verlichting, gladde banden en het onverzekerd rijden.

Snelheidsremmende maatregelen
Zwaagdijk, woensdag 4 februari 2004.
Op de Zwaagdijk zijn recentelijk een aantal snelheidsremmende maatregelen genomen. Dit betreft het weggedeelte tussen de Rijweg en de bebouwde kom van Zwaagdijk-Oost.
Hier zijn zogenaamd chicanes gemaakt. Uit controles blijkt, dat veel automobilisten deze chicanes aan de linkerzijde voorbij rijden, vaak zonder snelheid te minderen. Dit levert een overtreding op van bord D2 van het RVV. De politie heeft de laatste weken diverse controles op de Zwaagdijk uitgevoerd. Hierbij hebben inmiddels zo'n 80 bestuurders een bekeuring gekregen. Ook de komende tijd zullen de controles worde uitgevoerd.

Inbraak in woning
Scharwoude, dinsdag 3 februari 2004.
Op dinsdagavond werd tussen 18.00 en 19.50 uur ingebroken in een woning aan de Scharwoude te Scharwoude. De dader kwam binnen door aan de achterzijde van het pand met een glassnijder een gat in een keukenraam te snijden. Uit de woning werden een DVDspeler, een videorecorder en sieraden meegenomen.

Preventief fouilleren
Hoorn, dinsdag 3 februari 2004.
Op dinsdag werd een preventief fouilleeractie gehouden in de omgeving van het Betje Wolffplein in Hoorn (wijk Kersenboogerd). Tussen 16.30 en 22.00 uur werden in totaal 172 personen en 77 auto's gecontroleerd. Een bestuurder van een auto bleek een bolletje cocaïne bij zich te hebben. De drugs werden in overleg met de verdachte vernietigd. Een 10-jarig jongetje bleek een mes bij zich te hebben. Dit mes werd in overleg met de ouders vernietigd. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij respectievelijk een mes en een busje traangas bij zich hadden. Een 17-jarige jongen bleek een verboden gasalarmrevolver bij zich te hebben. Bij onderzoek in de woning van de verdachte werd ook nog een verboden namaakpistool en een nunchakuwapen (wurgstokjes) aangetroffen. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Inbraak in winkel
Hoorn, woensdag 4 februari 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 18.30 en 06.30 uur werd er ingebroken in een viswinkel aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn. De daders kwamen binnen door met een tegel een deurruit in te gooien. Uit de kassa in de winkel werd het geld weggenomen.

Opslag mest en porrie
Nibbixwoud, woensdag 4 februari 2004.
Op woensdagmorgen werd een 40-jarige man uit Nibbixwoud bekeurd omdat hij bij een bedrijfspand aan de Dorpsstraat in Nibbixwoud een mestopslag had die niet aan de eisen voldeed. De mest lag weliswaar op een betonnen plaat, maar het mestvocht kon hier toch vanaf lopen op de grond. Oorzaak is gelegen in de langdurige regenval de laatste tijd en een verstopping tussen de mestvloer en de mestkelder. De man kreeg een proces-verbaal. Ook werd een 42-jarige man in Spierdijk bekeurd omdat hij bij zijn bedrijf aan de Noord-Spierdijkerweg een bult bollenafval op de onbeschermde grond had liggen. Deze porriehoop was niet voorzien van een afdekking.
De bedrijven werden bezocht in het kader van een speciale actiemaand waarin de politie Westfriesland extra toezicht houdt op de opslag en het uitrijden van mest en composthopen.

Diefstal tracktor
Wervershoof, woensdag 4 februari 2004.
Tussen dinsdagmiddag 16.15 uur en woensdagmorgen 07.30 uur werd een tracktor ontvreemd vanaf de gemeentewerf aan de Nijverheidsweg te Wervershoof. Het terrein was afgesloten met een hek. Maar een ketting, waarmee het hek dicht zat, werd geforceerd. De tracktor is van het merk Isek en blauw van kleur en voorzien van een zwart/witte veiligheidscabine. De tracktor is voorzien van bevestigingspunten voor een sneeuwschuiver en een stoepveger.