Politie Gelderland-Midden

verdachten van autoroof (carjacking) aangehouden in Nijmegen
Publicatiedatum: 04-02-2004

Door de politie in Nijmegen zijn op verzoek van de recherche van de unit Noord in Arnhem vanochtend, twee verdachten aangehouden, in verband met de diefstal van een auto, onder bedreiging met geweld. Het betreft een vrouw van 36 jaar en haar vriend van 33 jaar, beiden uit Nijmegen.
De autoroof waarvan het tweetal verdacht wordt vond plaats op het Kramersgildeplein, bij het winkelcentrum Presikhaaf, op 23 januari j.l. Een vrouw werd gedwongen onder bedreiging van een mes haar auto af te staan. De auto was al door de politie teruggevonden en aan de eigenaar teruggegeven.
De beiden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem en in verzekering gesteld. Zij worden op dit moment verhoord. De politie onderzoekt of zij ook in aanmerking komen voor enkele andere aangiften van beroving van auto's (carjacking). De politie kwam het tweetal op het spoor nadat een politieman de betreffende gestolen auto had zien rijden met daarin de hem bekende, vrouwelijke verdachte. Op dat moment slaagde de politie er nog niet in de auto met de verdachte te achterhalen.
Nadat een opsporingsverzoek was uitgegaan naar andere politiekorpsen, konden de vrouw en haar vriend vanochtend in Nijmegen door de plaatselijke politie worden aangehouden.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---