Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Trainer krijgt drie jaar cel voor ontucht met turnsters

De 42-jarige Jan T. uit Sittard is door de rechtbank in Maastricht tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het plegen van ontucht met tien minderjarige turnsters. Volgens de rechtbank heeft de turntrainer zich in de jaren dat hij werkte bij turnvereniging Koppel in Amersfoort en St. Lambertus in Maastricht aan hen vergrepen.

Hij heeft de meisjes veelvuldig, in sommige gevallen drie tot vier keer per week, onzedelijk betast. De slachtoffers kampen daardoor nu met ernstige psychische problemen. T. erkende eerder al dat hij fysiek contact heeft gehad met de kinderen maar de beschuldigingen van misbruik wijst hij van de hand. Volgens hem is turnen een contactsport en is fysiek contact daarom logisch.

De tien voormalige pupillen en hun ouders reageerden verbijsterd op de uitspraak van de rechtbank. Met name het feit dat T. na vijf jaar weer zijn professie als turntrainer mag oppakken, was voor hen onbegrijpelijk. De Limburgse turnwereld is de voorbije maanden opgeschrikt door een reeks ontuchtaffaires. Justitie in Maastricht maakte vorige week bekend aan het vijfde onderzoek in een half jaar tijd bezig te zijn.

* Klik hier voor meer informatie over misbruik bij sportverenigingen

---


---

Laatst gewijzigd: 04-02-2004