Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Vrije seks volgens RK-kerk oorzaak kindermisbruik en huiselijk geweld

Vaticaan: "Internet zet aan tot pedofilie en sekstoerisme"

Seksueel misbruik van kinderen en huiselijk geweld tegen vrouwen zijn de "bittere vruchten" van de seksuele revolutie van de jaren zestig. Dat stellen de Spaanse bisschoppen in een deze week gepubliceerd document over onder meer gezinspolitiek.

Door de grotere seksuele vrijheid zijn volgens de bisschoppen seks en huwelijk en voortplanting en liefde los van elkaar komen te staan. Door toedoen van politiek en media is Spanje verworden tot een "postchristelijk en heidens" land met een zwakke moraal, schrijven de bisschoppen.

Pedofilie en sekstoerisme

Dezelfde dag pleitte het Vaticaan op de eerste Wereld Conferentie voor Communicatie in de Toeristenindustrie voor een gedragscode voor internet. Volgens het Vaticaan zet internet aan tot pedofilie en sekstoerisme. "Er staat informatie op het internet die de verspreiding van de schandelijke markt van pedofilie en sekstoerisme bevordert", aldus Een woordvoerder. Vooral het moeilijk traceren van degenen die aanzetten tot seksueel misbruik van minderjarigen baart het Vaticaan grote zorgen.

---


---

Laatst gewijzigd: 04-02-2004