Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (04/2)

woensdag, 4 februari 2004

Politie houdt veelpleger aan

BREDA: Dinsdag rond 14:30 uur heeft de politie twee mannen (32 en 34 jaar) uit Breda aangehouden nadat zij kort daarvoor een winkeldiefstal hadden gepleegd aan de Ginnekenstraat. De 34-jarige man staat bekend als Veelpleger in het kader van afspraken tussen het Openbaar Ministerie en de politie Midden en West Brabant die 1 januari 2004 zijn ingegaan.

Het tweetal had enkele spullen uit de winkel opgepakt en waren zonder af te rekenen naar buiten gelopen. Een surveillance-eenheid van de politie trof een van de mannen met een gestolen stofzuiger nog in zijn bezit aan op de Markendaalseweg. Daar bleek dat hij ondertussen nog even bij een andere winkel in de Ginnekenstraat een stoel had gestolen. Na een onderzoek in de omgeving werd aan het Achterom de tweede verdachte met een zojuist gestolen koffiezetapparaat gevonden. Het duo is in verzekering gesteld.

Insluiper steelt tassen

BREDA: Bij een dierenartspraktijk aan de Oosterhoutseweg is maandagavond door een onbekende man een diefstal gepleegd. Hij maakte gebruik van een openstaande deur om binnen te komen. Tijdens werkzaamheden trof een medewerkster de man in de deuropening aan. Hij verklaarde dat zijn vriend met een zieke hond binnen zat en is daarna weggelopen. Even later werd ontdekt dat er twee tassen waren gestolen.

Politie houdt Bredanaars aan voor bedrijfsinbraak

BREDA- De politie heeft vandaag twee Bredanaars van 25 en 29 jaar aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijf aan de Tramsingel waar in de nacht van 4 januari een computer werd gestolen. Aan de hand van rechercheonderzoek kwam de politie bij de verdachten uit, die vandaag konden worden aangehouden. De twee mannen zijn in verzekering gesteld.

Garagehouder ziet auto na proefrit niet terug

BREDA- Een Bredase garagehouder heeft zich vanmorgen aardig om de tuin laten leiden door een koper van een auto, die alleen maar in het bezit bleek te zijn van een identiteitskaart maar geen rijbewijs. De geinteresseerde koper wilde graag een proefrit maken in een zwarte personenauto van het merk Daewoo Tucuma met het kenteken 73-NL-TJ. Te goed in vertrouwen gaf de garagehouder de auto mee, maar moest tot zijn schrik constateren dat de adspirant koper met de noorderzon was vertrokken. Er zat niets anders op dan aangifte te doen bij de politie. De politie heeft de diefstal van de auto internationaal gesignaleerd. De politie vindt het meerijden van een medewerker van de garage bij een proefrit nog de meest veilige methode om te weten of de auto ook daadwerkelijk terugkomt.

Personenauto bij woninginbraak gestolen

ZUNDERT: Bij een woninginbraak aan het Laarpark is afgelopen nacht rond 04:00 uur ook een personenauto gestolen. De dader is binnengekomen na het boren van een gaatje in het kozijn van een keukenraam. Naast een kleurentelevisie, enkele mobiele telefoons en documenten is ook een zwarte kleurige Mercedes met het kenteken 30-GX-NP gestolen. De stationwagen stond op de oprit van de woning. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek stelt een onderzoek in.

Jongen krijgt zonder aanleiding klappen

BREDA: Een 15-jarige inwoner van Prinsenbeek heeft dinsdagmiddag aangifte gedaan van mishandeling. De jongen fietste gisteren rond 14:45 uur over de Backer en Ruebweg toen hij door een onbekende leeftijdgenoot zonder aanleiding werd uitgedaagd om met hem te vechten. Toen hij hierop niet inging kreeg hij enkele klappen tegen het gelaat en werd zijn fiets vernield. De dader, een getinte jongeman van ongeveer 16 jaar, lengte 1,85 meter ging er vervolgens op zijn fiets vandoor. Hij was gekleed in een dikke bruine ¾ winterjas, een beige pet en een spijkerbroek. Opvallend was een kleine tatouage van een draak op een van zijn handen.

Bron: Henk Snepvangers/R.v.Kuik