Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (04/04)

Tilburg, 4 februari 2004

Agressieve winkeldievegge aangehouden

TILBURG - In een winkel aan de Broekhovenseweg hebben agenten gistermiddag, even voor vijf uur, een 38-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van schoenen, een broek en een truitje ter waarde van 148,65 euro. De vrouw had de gestolen goederen in haar tas gedaan en wilde zonder ze te betalen langs de kassa naar buiten glippen. Personeel van de winkel had de diefstal gezien en waarschuwde de politie. Bij haar aanhouding was de vrouw zowel naar het winkelpersoneel als de politie verbaal erg agressief. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeerscontrole levert 21 bekeuringen op

DIESSEN - Aan de Beerseweg in Diessen heeft de politie gistermiddag een verkeerscontrole gehouden. Er werden 11 weggebruikers bekeurd omdat zij de maximum snelheid overtraden. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg gistermiddag 83 kilometer. Verder gingen 7 weggebruikers op de bon omdat zij met hun lichten onnodige signalen gaven
(knippersignalen). Twee weggebruikers kregen een bon in verband met inhaalverbod. Een weggebruikers tenslotte kon het rij- en kentekenbewijs van zijn auto niet toten. Ook hij kreeg een bekeuring.

Controle in Hilvarenbeek levert 33 verbalen op

HILVARENBEEK - Gistermiddag heeft de politie aan het Vrijthof een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werd speciaal gelet op het dragen van de autogordel en de parkeerschijf (blauwe zone). De politie schreef 18 bekeuringen uit voor verkeerd parkeren en 15 automobilisten die geen autogordel droegen gingen eveneens op de bon.

Aan de Esbeekseweg hield de politie gistermiddag ook een controle. Hier kregen drie automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en een automobilist had de hulpkoppeling van zijn aanhanger niet in orde.

Beenletsel na aanrijding

TILBURG - Personeel van de GGD heeft gistermiddag rond kwart voor zes een 40-jarige vrouw uit Tilburg met beenletsel naar de EHBO-afdeling van het TweeStedenziekenhuis gebracht. De vrouw raakte gewond bij een aanrijding. Zij werd op haar snorfiets in de Franz Lisztstraat aangereden door een auto, die bestuurd werd door een 66-jarige plaatsgenote. Die zag de vrouw over het hoofd toen zij de oprit van een flat wilde inslaan.
|
Computers gestolen

TILBURG - Bij een bedrijf aan de Havendijk is gisteravond rond halfnegen ingebroken. De inbrekers zijn met twee computers aan de haal gegaan. Om bij hun buit te komen knipten ze eerst een gat in de omheining van het bedrijf. Om het bedrijfspand te komen gooiden de inbrekers een ruit in.

Inbreker aangehouden

TILBURG - Een 23-jarige Tilburg is gisteravond rond tien over halftwaalf aan de Houtstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak bij een cafetaria. Ongeveer toen minuten voor zijn aanhouding kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in bedoeld cafetaria. De inbreker werd door de politie ter plaatse aangetroffen met inbrekersgereedschap (breekijzer en schroevendraaier) Die werden door de agenten in beslag genomen. Verder had de man ook een scooter bij zich. Bij nader onderzoek bleek die ook gestolen te zijn, reden waarom ook de scooter in beslag is genomen. De man is ingesloten en de politie stekt een nader onderzoek in.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - Surveillerende agenten hebben vannacht om tien over halfeen een 31-jarige Tilburger met zijn auto aan de kant van de weg gezet. Bij de routinecontrole bleek dat de man onder invloed van drank was. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van 1.30. Dat leverde de man een rijverbod van zes uur en een geldboete van 400 euro op.

Man aangehouden voor bedreiging

TILBURG - In het kantoor van de Sociale Dienst aan het Koningsplein hebben agenten vanmiddag om tien voor halftwee een 34-jarige Tilburger aangehouden. Hij bedreigde personeel van deze dienst. De man is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Carel Bouman