Politie Zaanstreek-waterland


LOC: PURMEREND, MERCURIUSWEG/ CHURCHILLAAN


Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding met letsel, welke plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks vier uur op de kruising van de Mercuriusweg met de Churchillaan.
Een 17-jarige fietser uit Purmerend werd daar vol in de flank aangereden door een personenauto, waarna deze automobilist zonder te stoppen is doorgereden. De jongen liep een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben en een hersenschudding op. De politie wil met name informatie hebben over de doorgereden auto. Deze moet schade hebben aan onder andere de motorkap en de voorruit.
Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Overwhere via 0900-8844.

loc.: PURMEREND

Twee onderzoeken naar stalking succesvol afgerond

Naar aanleiding van een aangifte van stalking is afgelopen maandag een 30-jarige Amsterdammer aangehouden. Het slachtoffer, een 23-jarige Purmerendse, werd begin oktober vorig jaar op twee verschillende dagen een aantal maal achter elkaar door een voor haar onbekende man telefonisch lastig gevallen. In een aantal gevallen werden daarbij door de man zeer seksueel getinte opmerkingen gemaakt, soms werd er helemaal niets gezegd. Half oktober deed ze hiervan aangifte bij de politie, waarop direct een onderzoek werd gestart. De Amsterdammer bekende naast het slachtoffer, ook nog andere vrouwen telefonisch lastig te vallen. Van vrouwen die hij via zijn werk ontmoette, achterhaalde hij telefoonnummers en viel ze vervolgens lastig.
In een ander stalkingonderzoek werd dinsdag 27 januari een 38-jarige man uit Purmerend in zijn woning aangehouden. Aanleiding voor dit onderzoek was een aangifte van een 28-jarige Purmerendse, die sinds juni 2003 telefonisch werd lastig gevallen met seksueel getinte uitspraken. Zij meldde dit in november vorig jaar bij de politie. Ook deze verdachte verklaarde meerdere vrouwen te hebben lastig gevallen. Hij toetste daartoe willekeurige telefoonnummers in.

14:53 03-FEB-04
LOC: PURMEREND, OMMELAND

Drie mannen aangehouden na poging woninginbraak

Een 19, 21 en 23-jarige man, allen uit Amsterdam, werden door de politie aangehouden op verdenking van een poging tot een woninginbraak. Eén van de drie morrelde aan het slot van de voordeur, terwijl de andere twee op de uitkijk stonden. De poging werd gestaakt, omdat men zag, dat de bewoners hen in de gaten hadden. Daarop liepen de drie rustig weg, maar werden even verderop door de gewaarschuwde politie aangehouden.
Een dag eerder was er in Amsterdam ingebroken in de auto van de bewoner. Daarbij werd een tas met onder andere pasjes en huissleutels ontvreemd. Omdat ook het huisadres in de tas aanwezig was, vermoedde de bewoner, dat men mogelijk in zijn huis zou gaan inbreken. Dat vermoeden werd dus bevestigd. Op de plaats waar de mannen werden aangehouden werden de ontvreemde sleutelbos en pasjes teruggevonden. De verdachten werden in verzekering gesteld.

13:14 03-FEB-04
LOC: ZAANDAM, RUSTENBURG

Man aangehouden voor bedreiging

Een 36-jarige man zonder vaste woonplaats werd door de politie aangehouden wegens bedreiging van een personeelslid van een zorgverzekeraar. De man had het betreffende personeelslid al eens eerder bedreigd en was ook toen aangehouden. Nu was hij zijn slachtoffer op straat tegengekomen en had hem opnieuw met de dood bedreigd. De bedreigde man had twee passerende stadswachten aangesproken, die snel een surveillance-eenheid van de politie kon waarschuwen. De man werd overgebracht naar het bureau, waar hij zich recalcitrant en beledigend gedroeg. Hij werd ingesloten.

20:17 03-FEB-04
loc.: WORMERVEER, LIJSTERSTRAAT

Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning dinsdag tussen 07.30 en 20.15 uur zijn onder meer een monitor, een toetsenbord, een fotocamera, een gitaar en kleding gestolen. Men kwam de woning binnen door een deur te forceren en doorzocht alle kasten. De bewoner waarschuwde direct na ontdekking de politie, maar een onderzoek in de omgeving leverde niets op.

04:09 04-FEB-04
LOC: KROMMENIE, HEILIGEWEG

Politie zoekt getuigen van ramkraak

Bij een drogisterij werd de afgelopen nacht een ramkraak gepleegd. Op het moment dat de kraak werd gepleegd reed er een rode auto met een sportief uiterlijk voorbij. De bestuurder is even gestopt, heeft kennelijk even gekeken en is daarna doorgereden. De politie wil erg graag met deze mogelijke getuige in kontact komen. Er kan worden gebeld naar het wijkteam Krommenie via 0900-8844
De kraak werd gepleegd met een vermoedelijk eerder die nacht gestolen personenauto. Daarmee werd de voorpui van de drogisterij vernield. Vervolgens heeft men een nog onbekende hoeveelheid parfum gestolen en is men weer met de auto weggereden. De auto werd later die nacht op de Lijnbaan in Krommenie teruggevonden. De aangerichte schade is aanzienlijk. Van de daders ontbreekt vooralsnog enig spoor.

12:00 04-FEB-04
LOC: WESTZAAN, OVERTOOM

Kraakpand ontruimd

De loodsen die sinds eind augustus vorig jaar waren gekraakt, werden hedenochtend in opdracht van de officier van justitie ontruimd. Uit onderzoek is gebleken, dat de loodsen in de 12 maanden voorafgaande aan de kraakactie, door de eigenaar in gebruik waren voor opslag van goederen. Er werden vier aanhoudingen verricht. Twee krakers probeerden de ontruiming te belemmeren en twee kraaksters weigerden na vordering daartoe het pand te verlaten. Zij werden voor verhoor naar het bureau overgebracht. De overige krakers voldeden aan de vordering. De loodsen werden door ongeveer acht krakers en een baby bewoond.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-040204


05:43 03-FEB-04
OOSTZAAN, KOLKWEG

Onder invloed

Op de Kolkweg in Oostzaan werd dinsdagochtend vroeg een 27-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man had twee keer zoveel drank op (465 ug/l) als toegestaan. Het was niet de eerste keer dat de man met alcohol op achter het stuur betrapt werd. Vorig jaar had de bestuurder ook al een proces-verbaal voor het rijden onder invloed gekregen.


13:30-16:00 03-FEB-04
ZAANDIJK, GUISWEG

Verkeerscontrole

Op de Guisweg in Zaandijk hielden acht medewerkers van het verkeershandhavingsteam dinsdagmiddag een verkeerscontrole. In totaal werden dertig boetes uitgedeeld. Tien verkeersdeelnemers kregen een boete voor het rijden zonder gordel. Twintig bestuurders werden staande gehouden wegens telefoneren tijdens het rijden, het rijden met aanhangwagen zonder een losbreekreminrichting, door rood rijden, te hard rijden, rijden op een opgevoerde bromfiets, rijden zonder rijbewijs B, het rijden zonder bromfietscertificaat en het niet hebben van een geldige APK-keuring.

09:30-21:30 03-FEB-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
Bromfietscontrole: nul overtreders
Op de Dorpsstraat in Assendelft werd dinsdagavond een bromfietscontrole gehouden.Zeven bromfietsers werden aan de kant gezet en bleken alles in orde te hebben. Tijdens de controle werd het overige verkeer op snelheid gecontroleerd. Drie automobilisten kregen een boete. De snelste reed 72 km per uur.


07:30-09:30 03-FEB-04
PURMEREND, JAAGWEG
Twee keer zo hard als toegestaan
Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg reed dinsdagmorgen tien procent van alle weggebruikers te hard. De hoogste snelheid bedroeg 100 km per uur.


14:45-17:15 02-FEB-04
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
48 km per uur te hard
Op de Provincialeweg N247 (80 km per uur) in Middelie werd maandagmiddag en -avond een snelheidscontrole gehouden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 128 km per uur. Het aandeel hardrijders bedroeg gemiddeld negen procent.

EINDE


---- --