04 /02 Den Bosch

's-Hertogenbosch 04-02-2004

INBREKER AANGEHOUDEN s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 33-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot woninginbraak. Eerder die nacht hoorde een 23-jarige man in zijn woning aan de Donkse Dreef een persoon aan de achterdeur rommelen. Toen de bewoner ging kijken trof hij de 33-jarige verdachte. De verdachte rende weg, waarop de bewoner de achtervolging inzette. De verdachte wist te ontkomen.

De politie kon de verdachte met behulp van signalementen aanhouden. De Bosschenaar is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

FIETSSTER GEWOND NA AANRIJDING, Rosmalen

Dinsdagmiddag is op de kruising van de Nicolaas Fierlantsstraat en de Jan Heijmanslaan in Rosmalen een 72-jarige fietsster uit s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw fietste over de Jan Heijmanslaan toen zij ter hoogte van de kruising geen voorrang kreeg van een 74-jarige automobilist uit Den Dungen. Het slachtoffer is met letsel aan haar benen overgebracht naar het ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

HARDDRUGS, s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is op de Barbaraplaats in s-Hertogenbosch een 20-jarige man uit deze plaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man zich in de Visstraat verdacht ophield en wilden hem controleren. De Bosschenaar reageerde agressief en rende weg. Na een korte achtervolging kon de man op de Barbaraplaats worden staandegehouden. De verdachte bleek vier bolletjes wit poeder in zijn mond te verbergen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED, s-Hertogenbosch

In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch een 44-jarige man uit Schijndel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man al slingerend over de weg rijden en een rood verkeerslicht negeren. De Schijndelnaar kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

BROMFIETSCONTROLE, Rosmalen

Dinsdagmiddag zijn bij een bromfietscontrole in Rosmalen in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven. Vier bromfietsers werden bekeurd voor het rijden zonder bromfietscertificaat, vier voor het niet dragen van de helm, één voor het rijden zonder verzekering en twaalf voor een te hoog vermogen van de bromfiets.

AANHOUDING NA VERNIELINGEN, s-Hertogenbosch

Woensdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 31-jarige man aangehouden voor het plegen van vernielingen. De man zou eerder deze ochtend bij een woning aan de Hadewychstraat in zijn woonplaats de ruit van een woning hebben vernield. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.