04 /02 Land van Cuijk

Cuijk 04-02-2004

BEDREIGING, Cuijk

Dinsdagmiddag is in zijn woonplaats Cuijk een 51-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 16 januari een 53-jarige plaatsgenoot met (vermoedelijk) een vuurwapen te hebben bedreigd en een geldbedrag afhandig te hebben gemaakt. Tijdens een huiszoeking arriveerden een man en een vrouw in een auto bij deze woning. Bij het zien van politie reden zij weer weg. Het voertuig werd korte tijd later met de 33-jarige bestuurster uit Mill op de Leeuwerikstraat aangetroffen. In het voertuig vonden de agenten een mes. Hierop is de vrouw aangehouden. De 23-jarige man uit Epe die (eerder) in dit voertuig zat, werd korte tijd later op het politiebureau in Cuijk aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De twee mannen zijn inverzekering gesteld.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD, Maashees

Dinsdagmiddag is in een woning aan Op Den Berg in Maashees (gemeente Boxmeer) een hennepkwekerij ontmanteld. De verhuurder van de woning kwam poolshoogte nemen bij de woning, omdat hij al geruime tijd geen huur meer had ontvangen van de 32-jarige huurder. Op het bellen en kloppen op de ruiten door de verhuurder werd niet gereageerd. De verhuurder schakelde hierop de politie in, omdat hij het niet vertrouwde. In de woning werd een ingerichte kwekerij met 150 planten ontmanteld. Alle apparatuur en de planten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De 32-jarige verdachte werd niet in de woning aangetroffen.

RIJDEN ONDER INVLOED, Velp (NB)

Dinsdagavond is op de Bosschebaan in Velp (NB) een 41-jarige man uit Grave aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist reed al slingerend over de weg en negeerde met hoge snelheid een rood verkeerslicht. Terwijl de man werd overgebracht naar het politiebureau schold hij de agenten uit en reageerde uitermate agressief. Op het politiebureau vernielde hij een computer. De man werd later deze nacht met een proces-verbaal heengezonden.