Ingezonden persbericht


NOvAA POSITIEF OVER AANPASSING WET TOEZICHT ACCOUNTANTSORGANISATIES

De NOvAA (Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten) heeft positief gereageerd op de toezegging van het ministerie van Financiën om de Wet toezicht accountantsorganisaties aan te passen. Kern van de aanpassing is dat de ervaringseis uit het wetsvoorstel wordt geschrapt. Hierdoor kunnen alle accountants (zowel RA's als AA's) in principe een kantoorvergunning aanvragen en behouden.

"De NOvAA heeft zich vanaf publicatie kritisch uitgelaten over het wetsvoorstel", aldus NOvAA-voorzitter Carel Verdiesen AA. "Met de toegezegde aanpassing van het wetsontwerp komt het ministerie in vergaande mate tegemoet aan onze bezwaren. Het wetsvoorstel gaat in de nieuwe formulering uit van het belang van het brede accountantsberoep. We staan niet te juichen bij het resultaat, maar wat ons betreft is de angel uit het wetsvoorstel. Hoewel niet aan al onze bezwaren wordt tegemoet gekomen, is in onze ogen de bedreiging voor het accountantsberoep verdwenen."

Nu het wetsvoorstel is aangepast, zal de NOvAA met alle partijen, waaronder het ministerie van Financiën en de AFM, overleggen over de verdere invulling van het wetsvoorstel.

AFZENDER Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten (NOvAA), Den Haag DATUM 4 februari 2004
CONTACTPERSOON de heer drs. F. de Vries, tel. (070) 338 36 51 / (06) 53 25 91 64