Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 4 februari 2004

Identiteit verdachten overval in Bosschenhoofd bekend

BERGEN OP ZOOM: De identiteit van de vier verdachten die dinsdag zijn gearresteerd door de politie op verdenking van een overval in Bosschenhoofd op een bankfiliaal aan de Pastoor Breugelstraat is bekend. Het gaat om vier jonge mannen in de leeftijd van 17, 18, 18 en 19 jaren en ze zijn afkomstig uit Antwerpen (B). De politie is nu druk bezig met het verhoren van de daders. Ook is er nog buurtonderzoek in Halderberge en Bergen op Zoom verricht om bewijsmateriaal te verzamelen en dit krijgt vandaag een vervolg. De medewerker van de bank in Bosschenhoofd wordt benaderd door slachtofferhulp. De betrokken getuigen hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De wijkagent bezoekt de dependance van het Zoomvlietcollege, een school die bij de rotonde aan de Rooseveltlaan ligt.

Inbraak loods

HUIJBERGEN: In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een loods aan de Hollandseweg. De dader(s) hebben de deur geforceerd en hebben een zitmaaier en een aanhangwagen ontvreemd. Door de politie is een technisch onderzoek ingesteld.

Dronken bestuurster

HOOGERHEIDE: Dinsdagavond is een 50-jarige inwoonster van Hoogerheide betrapt op het dronken besturen van een personenauto. Agenten gaven de vrouw een stopteken nadat ze op de kruising Raadhuisstraat met de Putseweg een rood verkeerslicht negeerde. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de dame de toegestane limiet (220 ug/l) ruim twee keer had overschreden (505 ug/l). De vrouw kreeg een rijverbod van 5 uur en moet zich later voor een rechter te verantwoorden.

Politie houdt illegale vreemdelingen aan

OSSENDRECHT: De politie heeft dinsdagavond in samenwerking met de arbeidsinspectie in een restaurant aan De Brouwerij twee illegaal in Nederland verblijvende personen aangehouden en ingesloten. De mannen, 16 en 30 jaar oud, waren in de keuken van het restaurant aan het werk. Tegen de eigenaar van het restaurant is proces verbaal opgemaakt.

Jonge dieven gesnapt via internet

BERGEN OP ZOOM: Drie jongens, van 15 en 16 jaar oud uit Bergen op Zoom en 15 jaar oud uit Steenbergen, hebben een proces verbaal gekregen voor diefstal van een aantal goederen op een middelbare school die ligt in de wijk Tuinwijk. Zij worden ervan verdacht 8 mobiele telefoons, 4 portemonnees en een MP3-speler met koptelefoon te hebben gestolen uit de garderobe van de school. De heren vielen door de mand omdat zij op internet een gestolen MP3-speler te koop aanboden op de site Marktplaats. Dit is een site waar de aan en verkoop van tweedehands spullen samenkomt. Een oplettend slachtoffer van de diefstal vond zijn eigen MP3-speler terug op deze site. Het slachtoffer had al aangifte gedaan bij de politie van deze diefstal en heeft de politie van zijn bevindingen op de hoogte gesteld. Hierop is een onderzoek gestart. Als snel leidde dit naar de drie jongens. De politie is hierop in gesprek gegaan met de ouders van de jongens. Hierop hebben de drie jongens zich uiteindelijk gemeld bij de politie. De jongemannen moeten zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

Politie ontdekt bij uitslaande brand hennepkwekerij

RUCPHEN: De politie heeft woensdag bij de brand aan de Raadhuisstraat een 35-jarige man uit Bosschenhoofd aangehouden in het kader van de opiumwet. Op de zolder van het pand dat is uitgebrand stond namelijk een hennepkwekerij. Deze zolder had de eigenaar van het pand niet zelf in gebruikt. Hij verhuurde de zolder aan een ander. De politie sluit niet uit dat de aanwezigheid van deze kwekerij een mogelijke oorzaak kan zijn voor de brand. De kwekerij met 2500 planten is geruimd.

Politie controleert snelheid

ROOSENDAAL: Dinsdag is tussen 13.30 uur en 16.10 uur een snelheidscontrole gehouden op de Bredaseweg en op de van Beethovenlaan. Op de Bredaseweg waren er van de 485 passanten 71 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 kilometer per uur. Op de van Beethovenlaan waren er van de 505 passanten 70 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 83 kilometer per uur. Kort samengevat lag het aantal overtreders tussen de 14 en 15%.

Inbraken in bedrijven

ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag op woensdag is bij de politie gemeld dat er een inbraak plaats vond in een bedrijf aan de Laan van België. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen bleek dat een ruit van een winkel was ingegooid met een stuk trottoirtegel. De etalage is hierdoor beschadigd. Er is niet bekend wat er is ontvreemd.

ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag op woensdag kwam bij de politie de melding binnen dat er was ingebroken in een supermarkt aan de Philipslaan. Aangekomen bleek ook daar een ruit te zijn vernield. De steen waarmee dit is gedaan werd binnen aangetroffen. Vanuit de winkel is er rookwaar gestolen inclusief het rek.
De politie onderzoekt beide inbraken.

Bron: Karen de Groot